Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraş’ın biberine ‘’Gaziantep Biberi’’ söylemesi tartışmalara neden olmuştu. Bu tartışmalara Başkan Şahin ''tatlı'' cevap vererek Kahramanmaraş'ı tebrik etti.

Gaziantep'te bu yıl 2'ncisi düzenlenen Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali'de gerçekleşen hasat ile başlayan kırmızı biber tartışmalarının yoğunlaştığı bir dönemde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin, Ankara Ticaret Odası (ATO) tarafından Ankara'da düzenlenen 2. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi'nde yer alan Kahramanmaraş ve Şanlıurfa standını ziyaret etti.

"BACINIZ OLARAK EMRİNDEYİZ"
Fatma Şahin, Kahramanmaraş standı yetkilileri ile birlikte sohbet etti. Yöresel ürünler hakkında bilgi verilen Fatma Şahin, stant yetkililerini de Maraş biberine coğrafi işaret alınması nedeniyle de tebrik etti. Şahin, "Bir lokantaya restorana girdiğimiz zaman biberin rengine bakarız. Çünkü renkgi kalitesi hakkında bilgi veren. Önemli olan biberin kalitesi ve bu kalitenin dünyaya duyurulmasıdır. Bacınız olarak, Maraş biberi için de emrinizdeyiz. Hepimiz bu toprakların insanıyız" şeklinde konuştu.