Kahramanmaraş'ın doğa harikası olarak görülen kılavuzlu su havzasının bulunduğu DSİ'ye ait kıyı şeridleri bazı zengin işadamları tarafından işgal edilerek kaçak yapı yapmışlardı. Kanal Maraş'ın haberi üzerine harekete geçen ilgili makamlardan alınan bilgiye göre; bu kaçak yapılarla ilgili gerekli yazışmaların bittiğini ve önümüzdeki hafta yıkım işleminin başlayacağı bilgisine ulaşıldı.

KILAVUZLU SU HAVZASINDAKİ KAMUYA AİT TAŞINMAZ ÜZERİNE YAPILAN YAPILAR YIKILIYOR

Özellikle son yıllarda, kıyı alanlarımızdaki uygulamalar, kıyı özellikleri yeterince gözetilmeden gerçekleştirilmiş, bu durumun sonucunda kıyılarımız ciddi bir şekilde tahrip edilmiştir. İşte bunlardan birisi de ilimizde yer alan Kılavuzlu Barajı Su Havzası’dır.

Su havzasının çevresi, yani kıyı şeridine kentin zenginleri tarafından inşa edilen bina ve su içine yapılan beton iskelelerine yönelik Onikişubat Kaymakamlığının talimat yazısının DSİ 20.Bölge Müdürlüğüne ulaştığı ve Devlet Su İşleri 20. Bölge Müdürlüğünün yıkım konusunda çalışma başlattıklarını, bilgisine ulaşıldı.

YAZIŞMALAR BİTTİ YIKIM BAŞLIYOR

DSİ 20. Bölge Müdür Sadullah Seven, Genel Yayın Yönetmenimiz Mustafa Karaaslan ile yaptığı telefon görüşmesinde; ''bahse konu DSİ'ye ait parseller üzerine yapılan bina-inşaat işgaliyelerinin Kaymakamlık ile birlikte koordineli olarak çalışma yaptıklarını, ilgili yazışmaların bittiğini ve önümüzdeki haftadan itibaren tüm yapıların yıkılacağını'' belirtti.