Geçtiğimiz aylarda Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde kaymakamlık görevini sürdürürken, Denizli'nin acıpayam ilçesine atanan Gürbüz Saltaş hakkında, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal’ın kardeşine yasak olmasına rağmen merada hayvan otlatmasına izin vermediği için sürüldüğü öne sürülmüştü. Daha öncede bu iddiaları yalanlayan Kaymakam Saltaş, kendisi hakkında dün çıkan sosyal medyadaki Instagram'daki paylaşımı kendisinin yapmadığını belirterek bu iddiaları yine reddetti.

DAHA ÖNCE TWITTER'DAN ŞUNLARI YAZMIŞTI

Türkoğlu kaymakamı iken aniden Denizli Acıpayam ilçesine tayini çıkan Gürbüz Saltaş hakkında, Milletvekili Habibe Öçal'ın kardeşinin otlatması için kullandığı Merayı kapattığından dolayı sürgün edildiği iddia edilmiş ve kendi Tweet hesabından yaptığı paylaşım ile bir nevi teyid eder olmuştu. Kaymakam Saltaş o zamanki yaptığı paylaşımda ''...İçişleri Bakanlığımızca Acıpayam ilçesinde Kaymakam ihtiyacı olduğu ve görevlendirilmeyi arzulayıp arzulamadığı hususu Şahsıma sorulduğunda Bakanlığımızın vereceği her göreve hazır olduğumu beyan ettim...'' ifadesinde bulunmuştu.

Kamuoyunda ise; ''içişleri Bakanlığı bir kaymakamı bir başka yere tayinini çıkarırken kaymakama mı sorar?'' diyerek ''bir nevi sürgün edildiği bu açıklama ile bazı gerçeklerin aşikar olduğunun'' ortaya çıktığı konuşulup öne sürülmüştü.  

HESAP SAHTE Mİ?

Dün, Gürbüz Saltaş adına kayıltı Instagram hesabı üzerinden yapılan bir ''durum'' ise, iddiaları doğrulayan nitelikteydi. Hesabın sahte olduğunu vurgulayan Kaymakam Saltaş, haberin üzerinden 24 saat geçtikten sonra Tweeter hesabından yaptığı paylaşımda; ''Şahsımla ilgili Kanal Maraş isimli haber sitesinde yer alan Sayın Ak Parti Milletveki  Habibe ÖÇAL tarafından sürüldüğüm ve kendisinden bu sebeple şikayetçi olacağım yönünde haberler tamamen hayal ürünü ve gerçek dışıdır. Benim Sayın Vekil ile bir problemimin olduğu yönündeki bu yalan haber devlet bilinci anlayışımız ile uyuşmamaktadır. Konu ile ilgili olarak tek resmi sosyal hesabım olan twitter üzerinden 06.12.2020 tarihinde yaptığım “İçişleri Bakanlığımızca  Acıpayam ilçesinde Kaymakam ihtiyacı olduğu ve görevlendirilmeyi arzulayıp arzulamadığı hususu Şahsıma sorulduğunda Bakanlığımızın vereceği her göreve hazır olduğumu beyan ettim.” açıklamasını hatırlatmak isterim. Konu ile ilgili olarak şahsım adına kayıtlı twitter hesabım dışında başkaca bir sosyal platforma üyeliğim bulunmamaktadır. Olmayan bir instagram hesabı üzerinden bu tarz paylaşımlar yapmam düşünülemez. Kanal Maraş isimli haber sitesine şahsım adına yapmış oldukları mesnetsiz ve gerçek dışı haber dolayısıyla şikayetçi olacağımı ve her türlü yasal yollara başvuracağımı belirtmek isterim. İçişleri Bakanlığımız tarafından bana tevdi edilen Denizli Acıpayam Kaymakamlığı görevine bu kutsal görevin sorumluluk ve bilinciyle devam ettiğimi belirtmek isterim. Kamuoyuna saygı ile duyurulur." açıklamasında bulundu.

KANAL MARAŞ OLARAK BİZDE KAMUOYU ADINA SORUYORUZ?

Gürbüz Saltaş; 1- Haberin üzerinden 24 saat geçtikten sonra ''tayin zamanı bana bu haber zarar olur, benim öyle bir hesabım yok'' diyerek Türkoğlu ilçesinden bir işadamını arayarak, o kişininde bizi arayıp haberi kaldırmamızı istediği ve bizim haberi kaldırma gibi bir lüksümüzün olamayacağını söylememiz üzerine, ayrıca Sözcü Gazetesinden Kaymakam Saltaş'ın aranıp haberin doğruluğunu teyid etmek istemeleri neticesinde alel acele Tweetter hesabından paylaşım yaptığınız doğru mu? 

2- Madem Instagram hesabınız yok, sizin adınıza açılmış olan hesabı Kaymakam olmanızdan dolayı Savcılığa bir dilekçe ile şikayetci olup, bu hesabı kimin kullandığı ve böyle bir paylaşım durumunu kimin yaptığının ortaya çıkarılması için girişimde bulundunuz mu? Veya dilekçe ile şikayetçi oldunuz mu?

3- Haberin üzerinden 24 saat geçtikten sonra açıklama yaptınız, daha önce neden böyle bir açıklamada bulunmadınız? Veya Kanal Maraş'ı arayıp böyle bir hesabınızın olmadığını belirtip görüşmede neden bulunmadınız?

4- Sayın Kaymakam Gürbüz Saltaş, Türkoğlu'ndan sürgün gönderildiğiniz iddia edilirken Kahramanmaraş'ta bir siyasetçi ile sürgün edildiğinizi dakika dakika telefonda olayları anlattıp bir nevi içinizi döküp nasıl ve ne şekilde kimlerin aradığını söylediniz mi?

5- Kaymakam Gürbüz Saltaş, sizin ve Habibe Öçal'ın telefon HTS kayıtlarının ortaya çıkarılması ile olayın aydınlanacağı aşikar olup olası bir davada Mahkeme tarafından istenmesini talep edebilir misin?