Ejder Kaygusuz, Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Belediye Başkan aday adaylığı çalışmalarına basınla buluşarak başladı. Kaygusuz, toplantıda projelerini ve hedeflerini gazeteciler ile paylaştı. 

Kaykusuz yapmış olduğu açıklamada, "Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde partimizin kurulduğu günden bugüne kadar her alanda Ülkemizin en önemli kalkınma hamlelerini hayata geçirmiş olup istikrar, güven, adalet ve demokrasiden taviz vermeden milletimizi büyük hizmetlerle buluşturmuştur. Dün ve bugün tek büyük hedefimiz vardır. O da büyük ve güçlü Türkiye vizyonu doğrultusunda 2023 hedeflerine ulaşmak amacıyla kadim değerlerimizi medeniyetimize has bizi biz yapan birikimlerimizi korumak ve geliştirmek amacıyla var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Kaykusuz, "Önümüzde ki seçimde Belediye Başkanı olmak şahsıma nasip olursa bu yaşadığımız şehirde 2023 hedeflerine yürümek için Vizyon planlarını ortaya koymak; mekânsal, sosyal, çevresel ve kültürel açıdan bir büyüme stratejisi ve politikası geliştirerek insan merkezleri olarak yaşadığımız ilçenin yeniden imarını ve dönüşümünü hedeflemekteyim. Bu şehri yönetirken söz sahibi olan tüm tarafların ortak görüş, öneri ve taleplerini dikkate alacağım. Bu şehirde yaşayan siz kardeşlerimizin, tüm vatandaşlarımızın görüşlerini ve hayallerini önemseyeceğim. Geleceğimizin Türkiye’si için Dulkadiroğlu ilçemizin şehircilik alanında çevre, şehir ve kültür vizyonunu ortaya koyacağız" dedi.

Kaykusuz sözlerine şöyle devam etti, "Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın  projesi olan adaylar istiyoruz cümlesi beni son derece heyecanlandırdı. Zira Belediye Başkan Aday Adayı olmamda ki en önemli etken Cumhurbaşkanımızın bu yaklaşımı olmuştur. Çünkü yaşadığım şehirle ilgili ve Türkiye’nin genel idaresi ile ilgili her daim hayaller kurmuş ve projeler üreten biriyim. Şimdi de Dulkadiroğlu ilçesine Belediye Başkanı olup ülkemin ve şehrimin kalkınmasına fayda sağlayacağımı düşünüyorum"

1-TARIMA DAYALI ORGANİZE SANAYİİ BÖLGESİ
"İlçemiz sınırları içerisinde, istimlak etmeye çok uygun yaklaşık 3.000 dönüm bir arazi üzerinde Tarıma Dayalı Organize Sanayii bölgesi kurmak istiyorum. Tarım ve Orman Bakanlığı, Ticaret ve Sanayii Odası ve Ziraat Odası gibi paydaşlarla yola çıkarak kuracağımız OSB katma değeri çok yüksek tarımsal faaliyetler için kullanılacaktır. 3.000 dönüm arazi yaklaşık 1.000 – 3.000 – 5.000 metrekare şeklinde parsellenerek katma değeri yüksek ürün yetiştirmek isteyen ailelere tahsis edilecektir. İlk hedefte 1.500 aile yani 1.500 yatırımcı bu projeden faydalanacaktır.  Bunun yanında yaklaşık 6.000 kişi burada istihdam imkânı bulacaktır. Bu OSB de Sahlep ve Kapari gibi çok yüksek katma değerli ürünler yetiştirilecek bunun yanında endemik ve aromatik bitkiler, yerli tohum üretimi ve yerli fidecilik önemsenecektir. Bu alanın yüzde 50’si sera diğer kısmı açık tarımsal alan olarak faaliyete girecektir. Her 1.000 metrekarenin yıllık getirisi 50.000 TL ile 100.000 TL arası gelir getiren ürünler yetiştirilecek"
    
2-ENDÜSTRİYEL ATIK SU ARITMA TESİSİ BİRLİĞİ KURULACAK
"Kurulacak Endüstriyel Atık Su Arıtma Tesisi şehrin alt kotlarından bir yere kurulacak ve Karaçay – Erkenez çayı boyunca yağmur ve evsel atık sulardan arındırılmış Endüstriyel Atık sular merkezi Arıtma tesisinde arıtılıp deşarj edilecektir. İlçemizde hiçbir Sanayi kuruluşu Arıtma Tesisi yapma zorunluluğundan kurtulacaktır. Her gün haber sütunlarına konu olan Aksu ve Erkenez çaylarının rengarenk akışına son vereceğiz. Arıtma Tesisi yatırımı için AB çevre fonlarından faydalanılacaktır"

    
3-KENTSEL DÖNÜŞÜM
"İlçemizde parsel bazında Kentsel dönüşüm yerine ada bazında Kentsel dönüşümü destekleyeceğim. Böylece bu şehrin daha planlı bir şekilde dönüşümü ve gelişimini sağlayacağız. Yatay mimarı önemsenecek 5 yıl içerisinde yüzde 20 dönüşüm hedeflenecektir. Eski sanayi bölgemizin derhal istimlakı sağlanacak mevcut alan Kent Meydanı olarak düzenlenecektir" 
 
4-KIRSAL MAHALLE
"Kırsal mahallelerimiz için ayrı bir birim oluşturulacak sık sık ihtiyaç duyulan iş makinaları sayıları artırılacak, mahalle muhtarlarımızın istekte bulunması durumunda en kısa zamanda hizmetin verilmesi amaçlanacaktır. Yine kırsal mahallelerde tarım ve hayvancılık faaliyetleri desteklenecektir"

5-ANNE VE ÇOCUK KAMPÜSÜ 
"Şehrimizde anne ve çocukların rahat bir şekilde zaman geçireceği yaklaşık 20.000 metrekare bir kampüs oluşturacağız. Mevcut alanı Kentsel dönüşüm faaliyetleri neticesinde elde edeceğiz. Bu alanda çocukların her türlü oyun alanları, annelerin rahat edeceği park, kafeterya, mescit, sportif alan gibi faaliyetler olacaktır"

Kaygusuz, "Değerli arkadaşlar Kahramanmaraş Türkiye’nin,  yüzölçümü ile 11.nüfusa göre 18., büyük vilayetidir. Ancak mevduat tasarrufu bakımından 50-55. sıralarında yer almaktadır. Dolayısı ile bu kadar sanayi kuruluşuna rağmen mevduat tasarrufu açısından Türkiye’nin ilk 10’u arasına girmesi hedeflenmelidir. Bunun için büyük faaliyetler planlanmalı yüksek gelirli işler teşvik edilmelidir. Bu uğurda elimden gelenin fazlasını yapacağıma, bunun için enerjimin ve çalışma azmimin ve sizlere olan sevgi ve saygımın hiç eksilmeyeceğine sizlere gerçekten hizmetkar olmaya devam edeceğime söz veriyorum" diye konuştu.

EJDER KAYGUSUZ KİMDİR?

1990 yılında İnönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi KİMYA Bölümünden mezun olduktan sonra ilk iş hayatına İzmir Aliağa da özel sektörde başladı. 

Çalışma hayatının yanı sıra Refah Partisi İlçe Yönetim Kurulu üyeliği ve bir dönem Refah Partisi İlçe Başkanlığı görevlerinden bulundu.

Yine İzmir Aliağa Milli Gençlik Vakfı 2.başkanlığı yaptı.

1995-2000 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığına atandım ve Marmara da bulunan Avşa Adası İÖO da öğretmenlik ve okul müdürlüğü görevlerinden bulundu.

Marmara – Avşa adası MGV kurucu başkanlığı yaptı.

Ada’daki görevi sırasında İstanbul Fatih de bulunan FETHİ YURDU öğrencilerinin Avşa Adasında eğitim ve kamp çalışmaları faaliyetleri düzenledi.

2000 yılında Çevre Bakanlığına Kimyager unvan ı ile atandı.

Yaklaşık 8 yıl Çevre Bakanlığında Çevre Denetçisi ve Şube Müdürlüğü görevlerinde bulundu.

Akabinde 2010 yılında Kahramanmaraş Belediyesinde 3 yıl İşetme ve İştirakler müdürlüğü görevini yürüttü.

Halen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi KASKİ Genel Müdürlüğünde Kimyager olarak çalışmakta. 

2006 yılında AK PARTİ ANKARA SİYASET AKADEMİSİ 6.DÖNEM SİYASET VE DEMOKRASİ KONULU eğitime katıldı.

2007 yılında AK PARTİ ANKARA SİYASET AKADEMİSİ 7.DÖNEM SİYASET VE SEÇİM konulu eğitime katıldı.

2007,2011,2015 ve 2018 Milletvekilliği  Genel Seçimlerinde AK PARTİ KAHRAMANMARAŞ MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI OLDU.
   
KATILDIĞI KURSLAR VE SEMİNERLE
TODAİE TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENST. (İÇ KONTROL VE RİSK YÖNETİMİ) 

*Gazi Üniversitesi Pedagojik Formasyon Sertifikası Kursu (Ankara)
*Trafik ve çevre Öğreticileri Kursu(İzmir)
*250 saatlik İngilizce Kursu (K.Maraş)
*250 Saatlik Bilgisayar (K.Maraş)
*Çevre Bakanlığı NBC (Nükleer,Biyolojik,Kimyasal)Ajanlar ve Koruma Yolları Semineri
*Çevre Bakanlığı Veri Tabanı Hazırlama Eğitimi (Kayseri)
*ISO 14000 Çevre Yönetim Sistemi – [Çevre Tetkik Görevlisi Eğitimi] TSE (Ankara)
*”Çevre Denetimi Yönetmeliği Mevzuat Eğitimi” Çevre Ve Orman Bakanlığı(Antalya)
*Çvr.Orm.Bak. “Türkiye’de Ambalaj Atıkları Yönetimi ve Uygulamaları” Semineri (Gaziantep)
*Çevre ve Orman Bakanlığı [Hava Kalitesinin, Kimyasallar ve Atık alanında Türkiye’ye Destek Projesi] “Atık Bileşeni” Eğitim Semineri (Gaziantep) 
*Çevre ve Orman Bakanlığı, [Tehlikeli Atıkların Yönetimi, İzin Verme Prosedürü, İzleme ve Verilerin Toplanması]Eğitim Semineri (Mersin)
*Çevre ve Orman Bakanlığı (Emisyon Ölçümü ve Hava Kalitesi) Eğitim Semineri (Ankara)

F-HAZIRLADIĞI PROJELER
*KAMU LABARATUVARLARININ  YENİDEN  YAPILANDIRILMASI  PROJESİ-BAŞBAKANLIK

İLGİLENDİĞİ KONULAR
*Atık Yönetimi, Geri Dönüşüm Teknolojileri ve Kent Yönetimi