Türkiye’nin 16’ıncı büyük ekonomisine sahip Kahramanmaraş’ta yönetimsel zafiyetler had safhaya çıktı. 2014-2018 yılları arasında adeta altın çağını yaşayan Kahramanmaraş’ta, yapamadığı projeler ile anılan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayretinin Güngör’ün gelmesi ile adeta kazanımların hepsi geri gitti. Şu anda basın dahil bürokrasi, iş adamları, yerel yönetimler gibi bir çok yelpazede ipleri eline almaya çalışan Güngör, bunu başaramayınca kendini vizyonu olmayan projelere verdi. Kentte bisiklet yolu olmasına rağmen, sanki büyük bir proje yapıyormuşçasına tanıtım atağı yapan Güngör, şehrin su sorunu, çevresel felaketlere de duyarsız kaldı.

KASKİ’Yİ DE KENDİNE BENZETTİ

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin en önemli kurumu olan 2014 yılında Genel Müdürlük düzeyinde yönetilen Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İşleri (KASKİ)’de işler rayında gitmiyor. Sayısını unuttuğumuz kadar Genel Müdür tayin edilen KASKİ’de şu anki Genel Müdür ve Genel Müdür Yardımcıları sosyal medyalarında sürekli su başlarında fotoğraf veya ziyaret fotoğrafı paylaşırken, KİPAŞ Kağıt’ın akıllara zarar açıklamasına resmi bir yanıt veremedi. Bu haber üzerine ise KASKİ’nin jet bir yanıt vermesi ise bekleniyor. 

227 BİN TL’LİK NASIL BİR TANITIM YAPILACAK BİZDE MERAK İÇERİSİNDEYİZ

KASKİ’nin kendi internet sitesinde yer alan 2020-2024 stratejik planlamasının 38’inci sayfasında yer alan bilgiye göre, yüzde 100’lük hedef için memnuniyet anketlerinin genel değerlendirmede yüzde 10’luk bir kısım verilmesi yanı sıra, Sosyal Medya Paylaşımlarının yüzde 30 oran, Basına Haber servisi yüzde 30 oran, Başvuruların Hızlı Etkin olarak cevaplandırılmasına yüzde 30 oran verilmesi gözlerden kaçmadı. Ayrıca stratejik hedefte dünya dijitale geçerken, “Yıl içerisinde Kurumsal Kimlik Çalışmalarına Uygun Şekilde, Kitap Broşür ve Tanıtım Faaliyetlerinin” ibaresi ise dikkatlerden kaçmadı. Öte yandan tüm bu yapılacak olan hizmetler için 227 bin TL’lik bir bütçe çıkarılması ise merak konusu oldu.

KANAL MARAŞ