Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü’nde sessiz sedasız görev değişikliği yapıldı. Daire başkanlıkları ve şube müdürlüklerinin de yer aldığı değişimde KASKİ Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu da yeniden şekillendi.

Görev dağılımında Genel Müdüre sadece Genel Müdür yardımcıları bağlıyken hemen hemen başta Kuzey İlçeleri Daire Başkanlıkları olmak üzere Hukuk Müşavirliği, Özel Kalem Müdürlüğü, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü, İzleme Değerlendirme ve İstatistik Şube Müdürlüğü ve Müfettişlik Genel Müdür'e bağlandı.

GELEN GİDİYOR GİDENLER TEKRAR GELİYOR

Kaski Genel Müdürlüğünde bir türlü düzen tutmadı. Daha önce Büyükşehir kuruluş aşamasında ilk kurucu Genel Müdür olan Mustafa Altınok ELBİSTAN da yaşanan su vakası ile görevden alınmıştı. O gün bu gündür bir görev verilmeyen Mustafa Altınok yeniden genel müdür yardımcısı olarak atandı. 

Yine Altınok dan boşalan genel müdür koltuğuna oturan Mustafa Uzunlar da şimdi sorumluluk verilen genel müdür yardımcısı oldu. 

Hayrettin Güngör döneminde atanan genel müdürünün görevi bırakıp Kayseri Büyükşehir Belediyesine geçmesi ile şimdiki genel müdür Ahmet Kavak KASKİ Genel Müdürlüğü'ne atanmıştı.

KAMUOYU ACABA NASIL TEPKİ VERECEK?

Son günlerde tüm dünyada koronavirüsle ilgili önlemler alınırken geçen haftalarda suya zam yaparak kamuoyunun tepkisini çeken Büyükşehir Belediye Başkanı su zammı güncellemesini Nisan ayı sonuna bırakmıştı. KASKİ genel Müdürlüğü'ndeki yeni görev dağılımı kamuoyunda nasıl tepki verecek merakla beklenirken Kuzey İlçelerine pozitif ayrımcılık mı yapılacak sorusuna da kamuoyu merakla cevap beklemekte.

KASKİ Genel Müdürlüğü'nde daire başkanlıkları ve şube müdürlüğü dağılımı ise şöyle gerçekleşti;