Bugün Kanal Maraş Haber Merkezi’nin yaptığı, Kahramanmaraş’ın büyük bir kısmına içme suyu sağlayan Ayvalı Su Arıtma tesisinde tavuk kümesi ve (mırtıkçılık) kuş besleme ve uçurulması ile ilgili habere, Büyükşehir Belediyesine bağlı Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü (Kaski) yazılı açıklama yaparak "Bugün bir haber sitesinde yer alan ‘Ayvalı Arıtma Tesisinde bu olur mu?’ Başlıklı habere istinaden yanlış anlaşılmaya mahal vermemek adına cevap verme ihtiyacı hasıl olmuştur. Haberde kümes olarak yer alan yapının içi boş olup kullanılmamaktadır. Ve haberin çıkmasının ardından yanlış anlaşılmaya mahal vermemesi için yıkılmıştır. Ayrıca aşırı rüzgâr sebebiyle tesisin girişindeki yırtılan totemin yenilenmesi için çalışmalar hali hazırda devam etmektedir. Kurumumuzca vatandaşlarımıza sağlıklı ve kesintisiz su ulaştırma adına Ayvalı Arıtma Tesisimiz ve tüm kaynaklarımızda analizlerimiz düzenli olarak yapılmaktadır. Vatandaşlarımızın bu tür asılsız haberlere itibar etmemeleri hususunu, Kamuoyuna saygıyla arz ederiz" denmiştir.

Oysaki Kanal Maraş haberin doğruluğunu teyit etmiş, bizzat Ayvalı Su Arıtma tesisine giderek gözlemlemiş ve fotoğraflar çekmiştir. 

ASILSIZ BİR HABER SÖZ KONUSU DEĞİLDİR

Haberin doğruluğu bu konudan muzdarip olan arıtma tesisi etrafındaki komşu evlerden teyit edilmiştir. Haberimizin yayınlanmasına müteakip Kaski Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından apar topar tavuk kümesinin yıkımı için kepçe gönderilmiş, kanatlı hayvanları dışarı çıkardıkları, kuş, tavuk hatta Keçi ve oğlakların tahliye edildiği teyit edilmiştir. Asılsız bir haber söz konusu değildir. Kanal Maraş haberin doğruluğunu teyit etmeden yayınlamaz. Önemli olan halkın sağlığıdır. Madem kümes olan yapının içi boş, Kaski Genel Müdürlüğü ekipleri neden bu kümesi yıkma ihtiyacı hissetmişlerdir? Neyden korkmuşlardır? Korkunun ecele faydası olmaz, Su Arıtma tesisinde tavuk, kuş, keçi pislikleri, ya o arıtılan suyun içine karışmış olursa ne olur, hiç bunlar düşünülmüş müdür? Oturdukları koltuktan açıklama yapanları, insanların sağlığını düşünmeyip, arıtma tesisi içerisine kümes yapanları ve içinde onlarca hayvan besleyenleri, Kamuoyunun takdirlerine bırakıyoruz.

Kanal Maraş Yönetim Kurulu adına
Genel yayın Yönetmeni
Mustafa Karaaslan