Türkiye çapında ilköğretim seviyesindeki çocuklara okul dışı eğitim faaliyetleri gerçekleştiren Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Kahramanmaraş Şubesine, Kanal Maraş ekibi olarak bir ziyaret gerçekleştirdik.

Kanal Maraş Genel yayın Yönetmeni Mustafa Karaaslan, TEGV Kahramanmaraş Öğrenim Birimini ziyaret ederek, buradaki öğrencilerle bir araya geldi.

TEGV Kahramanmaraş Öğrenim Birim Sorumlusu Sema Aslantaş tarafından karşılanan ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgilendirilen Karaaslan; düşler atölyesi, birlikte öğren ve algo dijital etkinliklerine katılan öğrencilerle de sohbet edip etkinliklerini izleme fırsatı buldu.

'BİNLERCE GÖNÜLLÜYE ULAŞTIK'
10 yıldan bu yana Kahramanmaraş'ta yöneticilik yapan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Kahramanmaraş Yöneticisi Sema Altıntaş yapmış olduğu açıklamda, "2003'ten bu yana gönüllüydüm. Çok gönüllü olunca bizi profesyonel olarak bu tarafta çalışmaya başlattı arkadaşlar. Ben buraya Kahramanmaraşlıyım diye geldim aslında, çalışmaya başladım. Türkiye Eğitim Gönülleri vakfı 23 Ocak 1995'te Suna Kıraç tarafından kurulmuş bir vakıf. 1998'den bu yana da Kahramanmaraş'ta faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.1998'den bu yana da binlerce gönüllüye ulaştık" 

15 binden fazla çocuğumuza ulaştık, her yıl da yine aynı şekilde bin 500 çocuğumuza etkinlik veriyoruz. 100-150 tane gönüllümüz geliyor, onlarla beraber çalışmaları sürdürüyoruz

'HALKTAN DESTEĞE İHTİYACIMIZ VAR'
Altıntaş, "Biz Türkiye Eğitim Gönülleri Vakfı bağışlarla ayakta duran bir vakıf olduğu için yerelde halkımızdan da bağış talep ettik. Tabii ki bu konularda destek istedik, ancak çok olumlu cevaplar alamadık. Bizim isteğimiz de bu zaten. Kahramanmaraş'ta TEGV'i duyurmak. Yani bir TEGV var ve TEGV'i Kahramanmaraş'a maal etmek, kaybolmasını engellemek bizim diye yerelden halktan desteğe ihtiyacımız var ama bunu bağış olarak"

'TAMEMEN ÜCRETSİZ'
Türk Eğitim Gönülleri Vakfı'nın tamamen ücretsiz bir eğitim birimi olduğunu belirten Altıntaş, "Buraya ilköğretim çağında ki çocuklar, hem okul içi saatte tabi Milli Eğitim Müdürümüzün uygun gördüğü saatlerde, okul dışı saatlerde de veli muvafakatnamesi ile buraya alıyoruz çocuklarımızı. Kişisel sosyal zihinsel gelişimini destekleyici aktivitelerimiz var. Biz tamamen ücretsiz olarak eğitim veriyoruz. Çocuklarımıza kendi malzemelerimizi de veriyoruz. Velilerimiz kendileri bizi duydukça gelip kayıtlarını yaptırıyorlar. Biz de ayrıca okullara giderek vakıf tanıtımı gerçekleştiriyoruz. Uygun gören öğretmenlerimiz de velilerle buluşturuyorlar bizi" şeklinde konuştu.

'600'DEN FAZLA ÇOCUĞUM VAR'
Altıntaş, "Benim 600'den fazla çocuğum var. 250 tanesi bireysel çocuk, diğerleri okul grupları. Okullara da bize gelemeyen çocukları da biz gidiyoruz. Ayrıca şu anda Kahramanmaraş'ta bulunan diğer STK'larla da bir yönetim platform oluşturduk inşallah bunu da ilerleyen zamanlarda açıklayacağız. Bizim amacımız STK'ların gücünü, Kahramanmaraş'ta bir proje olarak gerçekleştirmek yani bir şeyler yapmak. Çok fazla talep geliyor velilerden. Her ne kadar bizi Kahramanmaraş'ta bir çok kişi tanımasa da, veliler tanıyorlar. Bir çok veli tanıyor ve geliyorlar. Talepler çok yoğun, çok fazla gönüllümüz var" 

'MEKAN KONUSUNDA BAĞIŞ ALMAMIZ GEREKİYOR'
Mekan konusunda bağış almalarının gerekliliğinden bahseden Altıntaş, "Biz burada yıllardır duruyoruz, ancak artık sığamıyoruz ve bize daha uygun bir mekanlara taşınmak istiyoruz. Böyle bir vakıf Kahramanmaraş'ta açıldıysa, bu vakfı Kahramanmaraş'ın çok güzel bir şekilde kullanmasını istiyoruz. Ancak bizim tek ihtiyacımız yerel destek. Bizi desteklerse, bizi görürlerse, bizi bir tanılarsa zaten eminim yerel yönetim benimle tanıştıktan sonra diyecek ki evet Kahramanmaraş'ta TEGV'i en iyi şekilde kullanılmasını sağlamalıyız diyecekler. Bizim mekan konusunda problemimiz var" diye konuştu.

'DESTEK BEKLİYORUZ'
Altıntaş ayrıca, "Biz diyoruz ki bir çocuk değişir, Türkiye gelişir diyoruz. Ve yerel halkımızdan da, iş adamlarımızdan da, yerel yönetimlerimizden de destek bekliyoruz" dedi.

Kanal Maraş / Özel haber