Sorumlu yayıncılık anlayışı gereği Elbistan’ının Çoğulhan mahallesine giderek termik santralin yaydığı kirli havayı canlı yayınla veren Kanal Maraş mikrofonlarına konuşan Elbistanlı Ahmet Tatar isimli bir kişi, canlı yayın sonrası işinden kovuldu. Tatar canlı yayında, Mahir Ünal’ın yaptığı politikayı eleştirmiş, bütün siyasetçileri buraya yaşamaya davet etmişti. Tatar, bu açıklamayı yaptıktan sonra B Termik santralde taşeron olarak çalıştığı iş yerinden hemen kovuldu. B Termik Santralin Müdürünün, Taşeron şirket olan Gizem Otomotiv Ticaret AŞ., yetkilisini arayarak Ahmet Tatar’ın derhal işten çıkarılmasını istediği öne sürüldü.

TATAR NE DEMİŞTİ?
Tatar şunları söylemişti: “Mahir Ünal’a beddua etmek istemiyorum. ‘Allah Belasını versin’ bir insan kendi memleketini, kendi toprağını bu şekilde heder ediyorsa o vatan hainidir. Ben açık açık söylüyorum. İnsan değil, köylü değil, Elbistanlı hiçbir şekilde değil. Bildiğimiz bir vatan haini. Kendinin de çocuğu var, torunu var. Elini vicdanına koysun. Biz kendisine bütün imkanları sağlayalım, veya siyasetteki bütün yetkililere bütün imkanları sağlayalım ev verelim, tarla verelim bu termik santralinin altında bizimle yaşasınlar. Madem dediklerine açıklamalarına göre bize zarar vermiyormuş, insanlığa zarar vermiyormuş, buyursun gelsinler bizle otursunlar.

'YOK ETTİ BURANIN YAŞAYIŞINI BU TERMİK SANTRAL'
Biz insanlarda hayalet olduk. Bizi de tanımıyorlar. Şu anda Çoğulhan’da kimse yaşamıyor, insanlarda hayalet olarak görülüyor. Geliyorlar burada bir yalan söyleyip gidiyorlar, hepimizde kanıyoruz. Mesela kimse burada insanları tanımıyor. Çelikler Holding geçenlerde basın açıklaması yapmıştı, filtre takılacağı yönünde. Kesinlikle bacalarda bir filtre yok. Ben oranın eski çalışanıyım. Biliyorum, elektro filtreyi de biliyorum, diğer filtre çeşitlerini de biliyorum. Çıkan siyah dumana kireç karıştırarak, küle gelinlik giydirdiler. Beyaz gözüksün diye.

BURASI 36 YIL ÖNCE YAPILMIŞ TERMİK SANTRAL
İlkel durumlarda yapılmış bir sistem. Filtre yapıyor diyorlar. Güzel, bacadan çıkan dumanı kestiler. Ünitenin içinden çıkan veya patlaklardan çıkan külü, fazı, kimyasalı nasıl kesecekler. Birde onun açıklamasını yapsınlar. Biz bu santralin doğduğumuzdan beri içindeyiz. Yeri geldi çalıştık, yeri geldi tanık olduk. Çivisinden tutun da, her bir cihazın ne işlem yaptığını çok iyi biliyoruz. Şu anki yaptıkları filtre buraya uymayacak. Bu filtreyi 6 ayda yapacağız dediler. Şu anda 8’aya girdi bitiremediler. Şu anda sadece kaba çeliği var. Başka bir şeyi yok”