15 Temmuz’dan sonra kendi tarafını belirleyen Türk basını gelişimi ve değişimi yakalamaya başladı. Teknolojinin ilerlemesi ile birlikte 5 yıl önce hayatımıza giren internet haberciliği, günden güne yayılmaya devam ediyor. 3 yıl önce Kahramanmaraş’tan ulusal haber sitesi olmak için yola çıkan Kanal Maraş, 3 yılda yaklaşık 60 bin haber, ortalama 40 bin video’yu kamuoyu ile paylaştı. Alanında deneyimli personellerin çalıştığı Kanal Maraş’ta, sosyal medya üzerinden yapılan canlı yayınlar 15 - 20 bin görüntülenmeye ulaştı.

HALKIMIZ HABERE ANINDA ULAŞACAK
Yapılan bu yayınların hedefi ise halkımızın anında habere ulaşması. Özel haberlerin yanısıra günlük olarak yerel, ulusal ve bölgesel olarak 100-110 haberin girdiği Kanal Maraş’ta yapılan canlı yayınların izlenmesi haberine göre 15 bin ile 100 bin arasında değişiyor.

Yatırımların süreceğini ve bunun için gereken tüm maddi desteğin kanala sağlanacağını belirten Kanal Maraş Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaaslan: “Yerel basının gelişimi için çok mücadele ediyoruz. Bunu söylerken her manada mücadelemiz sürüyor. Basının kronik hale gelen her davranışından sıyrılarak yayın hayatımızı sürdürüyoruz. Kanal Maraş olarak, yenilik ne ise biz onun peşindeyiz. Sadece canlı yayınlarımız için 45 bin TL altyapı çalışması yaptık. Makine teçhizat olarak ise 65 bin TL’de ona yatırım yaptık. Bunları iş olsun veya biz bu kadar harcama yaptık diye değil, halkımız gerçekten haber okusun diye yapıyoruz. Amacımız öncelikle Kanal Maraş'ın 4 katlı kendi binasını yapmak, stüdyolar kurmak ve Anonim şirket olmak adına girişimlerimizi sürdürüyoruz. Kahramanmaraş ilinde izlemek istediğiniz ne varsa haber, spor, magazin, siyaset, güncel ve gündem her konuda Kanal Maraş’ haber sitesini tüm dünyada bulunan halkımızın ziyaret etmesini bekliyoruz” dedi.