İftar programına Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakçı Kan, Ağrı Valisi ve Belediye Başkan vekili Musa Işın AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Mahçiçek, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, İlçe başkanları, parti mensupları, Kahramanmaraş’ta görev yapan basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Burada bir konuşma yapan Ulaştırma Bakanı Arslan, Kahramanmaraş'tan gelenlerin verdiği destek ve yaptıkları katkıyla gönül köprüsüne bir halka daha eklediklerini, burada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliği ve Başbakan Binali Yıldırım'ım önderliğiyle AK Parti Genel Merkezi'nin başlattığı çok değerli projenin bir örneğini gördüklerini belirtti.

Gönül köprüsü projesinin bir güne has olmadığını anlatan Arslan, şöyle devam etti: "Başlatılan ve inşallah bundan sonra da çok uzun soluklu devam edecek olan bir proje. Bu proje nasıl ki insanımızın hayatını kolaylaştırmak için denizde, dere üzerinde, nehirde, dağlarda köprüler yapıyor isek gönüller arasındaki arasındaki köprüyü yapmak adına başlatılmış bir şey. Bin yıldır bu coğrafyada kardeşçe yaşamışız. Diline, dinine, etnik yapısına bakmamışız, kardeşiz demişiz. Nasıl bin yıldır bu kardeşlik büyümüş, bugünlere gelmiş, işte o günlerde kurulan ve bugünlere gelen gönül köprüsü sayesinde. İnşallah biz de ecdattan aldığımız ders ve dinimizin emrettiği üzere bu gönül köprüsünü sonsuza dek yaşatacağız."

"BU MEMLEKET HEPİMİZ"
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kan da milli ve manevi değerlerine sahip çıkan Ağrılılarla bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Kan, tüm yurtta olduğu gibi Ağrı'da da 15 Temmuz'da herkesin demokrasi için mücadele verdiğini anımsatarak, "Biliyorum ki ülkemizi sağcı, solcu, Alevi, Sünni, Kürt, Türk, başörtülü, başörtüsüz diye ayırmak isteyenler başarılı olamadılar, Ağrı'da da başarılı olamadılar, asla da başarılı olamayacaklar. Biliyorum ki Ağrı terörle mücadelede çukur siyasetçilerine asla pirim vermedi. Terörle mücadeleye, DEAŞ ile mücadeleye, FETÖ'yle mücadeleye ve PKK'yla yapılan mücadeleye destek verdi. Allah Ağrılılardan razı olsun. Gönül köprülerinin devamını getirelim, bu memleket hepimizin. Nasıl biz kardeşçe 15 Temmuz'da, öncesinde ve sonrasında nasıl mücadele ettiysek, Allah'ın izniyle Ağrı ve Kahramanmaraş kardeşliğiyle de pekiştirdiğimiz gibi bundan sonra hiç kimsenin bizi bölmesine izin vermeyeceğiz." diye konuştu.

"ERKOÇ’A TEŞEKKÜR"


Ağrı Valisi Işın ise kendilerine bugüne kadar proje, tecrübe, maddi ve manevi olarak desteklerini esirgemeyen Kahramanmaraş Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve ekibine teşekkür ederek, "Bugün gönül bağı kurulmuştur, teşekkür ediyoruz. İşte biz bunu istiyoruz. Biz diyoruz ki Kahramanmaraş'ta bizim olsun, Ağrı'da bizim olsun. İstanbul'da bizim olsun Van'da bizim olsun. Diyarbakır'da bizim olsun Kayseri'de bizim olsun. 80 milyon kardeş olsun, el ele olsun, gönül gönüle olsun." değerlendirmesinde bulundu.

"188 KAHRAMAN İLE GELDİK"

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir burada yaptığı açıklamada: “Biz Kahramanmaraş'ın 188 tane kahraman evladı olarak Ağrı’ya geldik. Bu 188 kişinin içerisinde sivil toplum kuruluşları, iş adamlarımız ve basın mensuplarımız, teşkilatlarımız, belediye başkanlarımız var. Çıktık 800 kilometre yol kat edip Ağrılı kardeşlerimizle iftar sofralarını paylaşmaya geldik” dedi.

"BİZE KİMİN İHTİYACI VARSA ORADA OLACAĞIZ"
Özdemir şöyle konuştu: “Bugün iftarımız onlarla açtık. Bu bir gönül Köprüsü idi. Kardeşlik projesiydi. Tabii ki memleketimizin her bir ferdi bizim için kardeştir. Bugün Ağrı'daki kardeşlerimiz hasbihal etmek, onların sofrasına paylaşmak bize nasip oldu.

Biz bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Biz bu ortamda bulunmaktan bu havayı teneffüs etmekten hem bu kardeşlerimiz ile el sıkışmaktan kucaklaşmaktan bugün çok mutlu olduk. Bunun devamını da getireceğiz. Tabi bunu böyle bırakmayacağız. Bingöl'de bir gönül köprüsü kurmuştu.  Belki yarın bir gün Bosna'da Bir Gönül Köprüsü kurarız. Belki Rusya'da, Çeçenistan'da, belki Filistin'de dünyanın neresinde Müslüman varsa onların bize ihtiyacı olduğunu hissettiğimiz anda, veya bizim onlara ihtiyacımız varsa onlara seslenerek bu kardeşlik köprüsünü sınırların ötesine taşıyacağız. Bugün yaşadığımız şey bizim için mutluluk verici. Belki biraz kısa oldu, belki biraz daha onlarla çok hasbihal etmek isterdik, daha çok zaman geçirmek isterdik ama burada bırakmayacağız bunu bir başlangıç olarak değerlendiriyoruz, bunu devam ettireceğiz”

KARDEŞLİK İKLİMİ
AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel’de şunları dile getirdi:

“Ramazan ayının son günlerine yaklaştığımız bu günlerde, gerçekten bu kardeşlik iklimini bir parçası olarak bizler için de çok güzeldi. Özellikle Ağrı İl başkanlığımızın yine valiliğimiz ve belediyemize çok teşekkür ediyoruz. Bizi çok büyük bir misafirperverlik ile burada karşıladılar. Genel merkezimizin talimatı ile sayın il başkanlığımızın koordinesinde yapmış olduğumuz bu organizasyon inşallah daha da genişleyerek devam edecek”

"YATIRIM YAPACAĞIZ"
KMTSO Başkanı Serdar Zabun, Ağrı’ya yatırım yapacaklarını belirterek: “Bir arada olmaktan çok mutluyuz. Gönül Köprüsü projesi ne biz de buraya katkı sağlamak istedik. İnşallah işadamlarının hepsini toplayıp geldik. Burada koordineli işbirliği içerisinde yatırımlara nasıl yapabiliriz’i konuşacağız” dedi

"HERKESİ AĞRI’YA DAVET EDİYORUM"
MÜSİAD Kahramanmaraş Şube başkan Yardımcısı Mustafa Buluntu’da şöyle konuştu: “Biz de MÜSİAD olarak  katıldık. Bugün tüm Kahramanmaraş buradaydı. Siyaseti, iş dünyası tüm sivil toplum kuruluşları olarak geldik. Burada ki STK’lar ile önemli toplantılar gerçekleştirdik. Ağrı gerçekten çok güzel bir yer. Biz herkese tavsiye ediyoruz, gezip görülmesi gereken bir İl. Özellikle yatırımlar konusunda, istihdam konusunda burada birçok sektörün boş olduğunu görüyoruz. Ben özellikle sanayici ve iş dünyasını Ağrı’ya davet etmek istiyorum. Burada önemli yatırımlar yapılabilir. Ağrı'nın da buna ihtiyacı var. Biz MÜSİAD olarak o konuda çalışmalar yapmayı düşünüyoruz Ağrı bazlı olarak”

Konuşmaların ardından Kur'an-ı Kerim okundu. Dana sonra, Kahramanmaraş belediyesince 15 tekerlekli ve 5 akülü arabanın engelli vatandaşlara dağımı yapıldı. Programda, Kahramanmaraş'tan gelen grup ile Ağrılılar iftar sofrasında hep birlikte oruçlarını açtı.