Türkiye'nin çeşitli illerindeki yaklaşık 15 termik santrale baca filtresi takılmasını 2.5 yıl daha erteleyen kanun teklifi, AK Parti ve MHP'lilerin oylarıyla kabul edildi.

ERDOĞAN VETO ETMİŞTİ
Çevrecilerin de büyük tepki gösterdiği kanun teklifi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçen yıl aralık ayının başında veto edildi.

Kahramanmaraş'ta bulunan Afşin-Elbistan A Termik Santrali, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kanun teklifini veto etmesi sevinçle karşılandı.

MÜHÜRLENDİ
Gelen son dakika bilgisini göre, Afşin-Elbistan A Termik Santrali baca filtre takılmaması nedeniyle durduruldu. Termik santral mühürlendi.

VALİ AÇIKLAMA YAPTI

Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan ise konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Vatandaşlarımızın sağlığının ve çevrenin korunması amacıyla kamu birimlerimiz her türlü tedbiri almaktadır. 

Bu çerçevede; Afsin Elbistan Elektirik Üretim AŞ nin çalışmaları “geçici faaliyet belgesi” alıncaya kadar durdurulmuştur.

Bu süreçte ilgili kamu kurum ve kuruluşlarımız çevre standartlarını sağlayarak  üretim ve istihdamın devamı için gerekli çalışmaları sürdürmektedir"

BAŞKAN ERDOĞAN FIRÇA ATMIŞTI

Erdoğan, Afşin- Elbistan Termik Santralı’nı işleten Çelikler Holding’in sahibi  Tahir Çelik’i aramış, “Biz sana süre verdik. Şimdiye kadar ne yaptın?” diye sormuştu. İkna edici bir yanıt alamayınca bu kez, “Sen ne yapıyorsun, anlat” diye üsteliyor. Holding sahibi ise “Sayın Cumhurbaşkanım, 10 bin kişiye ekmek yediriyoruz. Biz bunun altından kalkamayız. Sürenin uzatılmasını talep ediyoruz” demişti.

Erdoğan bu yanıt üzerine sesini yükseltiyor. “Süre uzatımına rağmen sen hiçbir şey yapmamışsın” diye çıkışıyor. Erdoğan’ın sertleşmesi üzerine holding sahibi, “O zaman ben bırakayım” diyor. Erdoğan, “Ben sana onu demiyorum. Ne yaptın, onu soruyorum” dedikten sonra telefonu kapatmıştı.