Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, tarihi Taşköprü'de düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş'ın akarsu zengini bir kent olduğunu, rafting sporunun da akarsularda yapıldığını söyledi.

Kentte bugüne kadar raftingle ilgili çalışma yapılmadığını dile getiren Erkoç, "Biz kolları sıvadık, önce bir kulüp kurduk. Burada bir Türkiye şampiyonası yapıyoruz. Kahramanmaraş'ın tanıtımı açısından, kent algısı açısından da çok önemli. Türkiyemizin dört bir yanından buraya gelen sporcular var. Bu müsabakalar Kahramanmaraşımızın tanıtımına çok büyük katkı sunacak. Rafting için Türkiye'nin en parkurlarından birindeyiz.  Burada yapacağımız düzenlemelerle ileride dünya şampiyonası yapmayı düşünüyoruz." diye konuştu. 

Erkoç, sadece rafting değil adrenalin turnuvasının da kentte başladığını belirterek, "Kahramanmaraş'ın ne kadar farklı bir il olduğunu göstermeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Türkiye Rafting Federasyonu Başkanı ve Dünya Rafting Federasyonu İkinci Başkanı Fikret Yardımcı da mükemmel bir organizasyona Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliği yaptığını belirtti.

Başkan Fatih Mehmet Erkoç'un yaktığı bu meşalenin ne kadar büyük bir sonuç olacağını, büyük bir değer göreceğini hep beraber şahit olacaklarını dile getiren Yardımcı, ileride burada yabancı ülkelerin vatandaşlarının kamp yaptığının da görüleceğini kaydetti.

Yarışmanın, 21 Ekim Pazar gününe kadar devam edeceğini ifade eden Yardımcı, "Kahramanmaraş su sporlarında gerçekten dünyada bir merkez haline gelebilir. İnanılmaz bir doğası var." diye konuştu.