Olay, 3 Mart 2018 Cumartesi günü Elbistan ilçesi Kalealtı Mahallesi'nde meydana geldi. Saat 06.00 sıralarında, park halinde olan Mehmet Güler'e ait 46 EC 625 plakalı otomobilin yanına gelen kimliği belirsiz kişi, topallayarak çevreyi kontrol ettikten sonra üzerinde anahtar bulunan aracın kapısını açtı. Hırsız daha sonra otomobili çalıştırarak olay yerinden ayrıldı. Kimliği belirsiz hırsızın otomobili çalıp olay yerinden kaçması güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.

Sabah, otomobilinin yerinde olmadığını fark eden Mehmet Güler aracının çalındığını anlayınca Elbistan İlçe Jandarma Komutanlığı arayıp ihbarda bulundu. Güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen jandarma, hırsızı bulabilmek için araştırma başlattı.

25 KİLOMETRE UZAKLIKTA TERK EDİLMİŞ OLARAK BULUNDU
Jandarmanın detaylı çalışması, kısa sürede sonuç verdi. Çalınan otomobil, olay yerinden yaklaşık 25 kilometre uzaktaki Söğütlü Mahallesi’nde terk edilmiş halde bulundu. Jandarma ekipleri, hırsızlığı gerçekleştirdiği belirtilen A.Y.’ye de kısa sürede ulaştı. Şüpheli, işlemleri için gözaltına alınarak Elbistan İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürüldü.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.