Olay, öğle sularınlarında merkez Onikişubat ilçesi Gayberli Mahallesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Kayseri-Kahramanmaraş karayolu Gayberli Mahallesi mevkisinde, tünel yapım çalışmaları sırasında bir iş makinesinin kepçesi kazara su borusuna zarar verdi. Su borusunun patlaması sonucu birçok ev ve iş yerini de su bastı. 

Vatandaşlar, su sesini duyduktan sonra caddeye çıktıklarında yoldan akan suyu gördüklerini, bazı evlerin bodrumlarını su bastığını söylerken, zarar gören eşyalarını kurtarmak için çalıştı.

Durumu KASKİ yetkililerine bildiren vatandaşlar, ev ve iş yerlerindeki suyu kendi imkanlarıyla tahliye etmeye çalıştı. 

İş yerini su basan Mehmet Yılmaz, Kanal Maraş'a yaptığı açıklamada, "Hal kavşağında alt geçit tünel yapımı çalışmaları sırasında çakılan kazıkların ana kanalizasyon borusunu delmesi ve tıkanması sonucu bütün mahalleyi kanalizasyon suyu bastı. İşyerimde sular altında kaldı. Yaklaşık 150 bin TL zararım var." dedi.

Müteahhit firmanın İnşaat Mühendisi Ziya Ayhan ise şunları söyledi: Bu sorunu bizde beklemiyorduk. KASKi, Akedaş, Armadaş gibi kurumlara burada çalışma yapacağımızı belirterek onlarda bize bu güzergah üzerinde bulunan altyapı, doğalgaz, elektrik, su hatlarıyla ilgili bilgiler verdiler. Kendi projemizle ve onların hatların projelerini üst üste koyduğumuzda burada herhangi bir hat görünmüyordu. Projede görünen hatlara zaten girmiyoruz, çünkü deplase edilmesini bekliyoruz, bu kurumlar tarafından. Vatandşlar bu durumda haklılar. Şu anda KASKİ görevlileri çalışıyor" diye konuştu.