Emniyet Genel Müdürlüğünü 2013 yılını Emniyet Kemeri yılı ilan etmesinin ardından Kahramanmaraş’ta başlatılan uygulama ile emniyet kemeri takma oranı yüzde 98’lere çıkmıştı. Emniyetin uyarıcı ayrıca caydırıcı olması nedeniyle yaptığı şok uygulamalar neticesinde emniyet kemerinde yakalanan başarı seyir halindeyken cep telefonu kullanımını önlemeye karşı başlatıldı. Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, şehir merkezinde cep telefonu, emniyet kemeri uygulaması yaparak, kimsenin mağdur olmaması için canla başla çalışıyor.

UYGULAMA ÇOK YENİ VE CAYDIRICI
Şelela Park civarında elinde kamerası ile duran sivil trafik ekibi, Bahçelievler caminden gelen araçlarda, emniyet kemeri takılıp takılmadığını, cep telefonu ile konuşup konuşmadığını müftülük meydanında bulanan ekiplere bildiriyor. Kapama noktasına gelen araç sürücüleri ilk önce uyarılıyor, daha sonra emniyet kemeri takmamamı halinde cezai işlem uygulanıyor.

KAZALARIN YÜZDE 85’İ CEP TELEFONU
Kahramanmaraş’ta 2016 yılında meydana gelen trafik kazalarının yüzde 85’nin seyir halindeyken cep telefonu kullanmaktan olduğunu tespit eden ekipler, 2017 Ocak ayından bu yana uygulamalara aralıksız olarak devam ediyor. Teknolojinin gelişmesi ile radar araçlarını da sahaya indiren ekipler, buradan aldığı görüntü ile seyir halinde cep telefonu kullanan, emniyet kemeri takmayan araçları anında tespit ediyor. 

240 ARAÇ DENETLENDİ
Ekiplerin yaptığı denetimde 240 araç durdurulurken  bu araçların sürücülerinden  18’ine cep telefonu kullanmak, 22 emniyet kemeri takmama, 4 kask takmama, 7 sigortasız araç, 5 muayenesiz araç, tespit edildi. Bu araçların sürücülerine ise 8 bin TL cezai işlem uygulandı. 

TERÖRDEN SONRA EN ÇOK TRAFİK KAZASI CAN ALIYOR
Terörden sonra en çok can kaybının yaşandığı trafik kazaları için özel önlem alan Kahramanmaraş emniyeti, ekiplerin bilimsel yönde gelişmesine önem veriyor. Kazaların oluş nedenleri, araçların teknik bakımları, yayaların kavşakları nasıl kullandığı, seyir halindeyken cepe telefonu kullanımı yapanları tespit etme gibi birçok olayı yerinde tespit  trafik ekipleri, kazaların olmaması için 7-24 görev yapıyor. 

YOL AĞI ÇOK GENİŞ
İl genelinde 465 km. devlet karayolu, 810 km. bulvar, 2.559 km. sokak olmak üzere toplam 3.834 km.’lik yol güzergahında denetim hizmeti veren ekipler, yolların yas yerine dönmemesi için polisiye tedbirlerin yanı sına, uyarıcı tedbirler ile de sürücülerin kaza yapmaması için uğraşıyor. 

KİMSE ÜZÜLMESİN DİYE 7-24 AYAKTALAR
Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü sorumluluk alanında 57 km. devlet karayolu, 378 km Bulvar,  1011 km sokak olmak üzere toplam 1.446 km yol güzergâhı bulunuyor. Batıda Kayseri Yolu Hasancıklı Köprüsü,  Doğuda Gaziantep Yolu Güzelyurt köyü çıkışına kadar, Güneyde Adana Yolu Aksu Köprüsüne kadar olan sorumluluk alanında trafik hizmeti veren ekipler, özellikle denetim sayesinde sürücülerde farkındalık oluşturuyor 

TRAFĞİN KAHRAMANI 
Bir emniyet Amiri koordinesinde 5 resmi ekip, 1 sivil ekip, 1 radar ekibi, 3 kaza ekibi, 10 motorize (şahin) 5 yaya,  1 mobese, 2 otogar personeli ile görev yapan trafik şube, gizli kahraman olmaya devam ediyor. “Önemli olan ceza yazmak değil, kimseye bir şey olmaması” sloganı ile görev yapan ekiplerin her birinin bir mahareti var. Kaza olmaması için elinden geleni yapan ekipler, kaza sonra kimsenin mağdur olmaması için elinden geleni yapıyor. Kaza kırım ekipleri, teknolojinin son harikası cihazlar ile görev yaparken, fren izi, koordinat bilgisi, araç hızı, ve teknik bakım gibi konuları, kaza yerinde anında çıkarabiliyor. Böylelikle kaza sonrası da kimsenin mağdur olmaması için çalışılıyor. 

EHLİYET YÜZDE 80 ARTTI
İl merkezinde 2016 yılı (Ocak, Şubat, Mart, Nisan) aylarında 1.418 sürücü belgesi alınırken bu rakam ilçelerde 1.203 oldu. 2017 yılı 4 aylık verilerde ise bu rakam yüzde 67 artarak il merkezinde 2.442 ilçelerde 1.961 oldu. 

Kahramanmaraş genelinde toplam 215 bin araç bulunurken buna ek olarak her yıl tescil yani trafiğe çıkan araç sayısında yüzde 3’lük bir artış yaşanıyor. İlçelerde 75 bin 335, il merkezinde 140 bin 276 araç bulunuyor.