Elbistan’a 10 kilometre uzaklıktaki Doğan Mahallesi’nde bir meyve bahçesinde bulunan elma ağacı, dalında meyve varken çiçek açtı. Mahallede çiftçilik yapan Durdu Ceran, elma ağaçlarının eylül ayında yeniden çiçek açmasının sık rastlanan bir durum olmadığını belirtti. 

Normal şartlarda mart ve nisan aylarında çiçek açan elma ağacının, sıcak havaya aldanıp sonbaharda yeniden çiçeğe durduğunu kaydeden Ceran, “Elmalar, mart veya nisan ayında çiçek açar. Bahçemizdeki ağaçlar sıcak havaya aldanıp, eylülde yeniden çiçek açtı. Havanın sıcak olması, ağacın dengesini bozmuş olmalı. Bu nedenle ikinci kez çiçek açtı. Hem de üzerinde meyve var. Biz, daldaki meyveleri toplamak isterken çiçek açtığını fark edince şaşırdık” şeklinde konuştu.

Böyle bir durumla daha önceden karşılaşmadığını vurgulayan çiftçi Durdu Ceran, “Daha önce hasat zamanında meyve ile çiçeği aynı anda görmemiştik. Bizim buralarda hiç olmamıştı böyle bir şey. Görenler de şaşkınlığını gizleyemiyor. Bir taraftan elma olgunlaşırken, diğer taraftan ağaç çiçek açıyor. Bir bakan bir daha bakıyor” ifadelerini kullandı.