Kahramanmaraş'ta, sokağa çıkma yasağına uymayıp, otomobille gezen 4 kişi, polisin ''dur'' ihtarına uyup otomobili park etti, sonra ara sokaklara kaçtı. Yakalanınca da kimliğim yoktu, korktum dedi.

Onikişubat ilçesi Kent Meydanında polis ekiplerinin ''dur'' ihtarına uyarak otomobilini emniyet şeridine çeken ancak daha sonra yaya olarak ara sokaklara kaçan ve kovalamaca sonucu yakalanan 4 şüpheliye "sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal"den her birine 392’şer lira cezai işlem uygulandı.

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Kıbrıs Meydanı, Kent Meydanı ve şehrin ana arterlerinde sokağa çıkma yasağını ihlal edenlere göz açtırmıyor. Havadan drone ile de denetim yapan ekipler, koronovirüs tedbirleri kapsamında 7/24 görev yapıyorlar. 

Polisler caddelerde araçlar üzerinde uygulama yaparak izin belgelerini kontrol ediyor. İçişleri Bakanlığı'nca korona virüs tedbirleri kapsamında 30 büyükşehirde uygulanan 3 günlük sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında Kahramanmaraş’ta yasağın ikinci gününde polisler araçlar üzerinde denetimler yapıyor. Ekipler durdurdukları araçlarda bulunanlarda izin belgelerine ve kısıtlaması olup olmadığına bakıyor. 112'yi arayarak hastalık veya başka bir mazeretlerinden dolayı izin alanları da teyit edip daha sonra yollarına devam etmelerini sağlıyor. Yasağı ihlal edenlere ise cezai müeyyide uygulanıyor.