65 yaş üstü ve özellikle kronik rahatsızlığı olan hastaların 24.00’ten itibaren dışarıya çıkmasının yasaklanmasının ardından Kahramanmaraş adeta hayalet şehre döndü. Ancak parklar ve cami avlularında 65 yaş üstü yaşlılar bu yasağa uymadı.

Kentteki yaşlılar sabahın erken saatlerinde kendilerini sokağa attı. Cami avluları ve ara sokaklar yaşlılar nedeniyle dolup taşarken, 70 yaşındaki Cemil İmraklar isimli  bir adam ise televizyon seyretmekten sıkıldığını söyleyerek, hem sokağa çıkma yasağını savundu hem de kendisinin sokağa çıkma nedeninin kalabalığa karışmadan spor yapmak olduğunu söyledi.

Kahramanmaraş’ta polis ekipleri 7 gün 24 saat mesai yaparak, yasağa uymayanlara göz açtırmıyor. 

Cemil İmraklar isimli vatandaş şunları söyledi;

“Bilgilendirme güzel bir şey aslında. Daha önceden yapması gerekirdi bunları. Son zamanlarda alınan bir karar ama yine de iyi yani. Tav şimdi evde dura dura canım sıkıldı. Kadın programları televizyonlarda, açıyorum kadın programları, hiçbir şey yok. Reklam, kadın programı. Onları da seyretmek bize gelmiyor. Bir çıkıp dolaşayım dedim. Topluma girmemek için dolaşıyorum böyle oturmadan, spor yapıyorum yürüyerek."