Son aylarda güvenlik güçlerinin etkin çalışması ile fiziki hareketliliği biten PKK, sosyal medyaya yönelmişti. Bunun üzerine siber polisleri harekete geçmiş ve Kahramanmaraş’ta 6 kişiyi gözaltına almıştı. Yakalanan zanlıların 3’ü çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.  
Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen terör soruşturması kapsamında l İl Jandarma Komutanlığına bağlı TEM, İSTH ve OYİT unsurları ekiplerince PKK/KCK terör örgütüne yönelik Dulkadiroğlu ve Pazarcık İlçeleri ile Gaziantep İl Merkezinde bulunan 6 şahsa eş zamanlı olarak operasyon düzenlenerek 6 şüpheli gözaltına alınmıştı. Yapılan operasyonda şahısların evlerinde yapılan aramada, 2 adet laptop, 1 adet notebook, 8 adet cep telefonu, 8 adet sim kartı, 3 adet hafıza kartı, 150 sayfalık terör örgütünü övücü sosyal medya paylaşımı ve 30 adet örgütsel doküman ele geçirildi.

PKK/KCK terör örgütüyle iltisaklı olduğu tespit edilen 6 kişinin adliyedeki işlemleri tamamlandı. 6 şüpheliden 3’ü adli kontrolle salıverilirken; Cevdet Deniz, Hüseyin Sayılır ve Mehmet Ali Büyüközdoğan çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Kahramanmaraş Kapalı Cezaevine konuldu. 

Kahramanmaraş ve Gaziantep’te terör örgütü PKK-KCK’ya yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda 6 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgilere göre, Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından terör örgütü PKK-KCK’ye yönelik 3 aylık fiziki takip sonrası eş zamanlı operasyon yapıldı. Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu ilçesi, Narlı Mahallesi ve Gaziantep’ta yapılan operasyonda C.D. H.S. A.Ö. M.A.B. T.O. ve C.T gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 6 kişi, PKK-KCK adına sözde mahalle komisyonları oluşturmak, halk mahkemesi kurmak, örgüte finans ve malzeme desteği sağlamak, sosyal medyadan örgüt adına propagandası yapmak suçlamasıyla adliye sevk edildi.