Bugün Gazetesi'nden Kenan Onaran'ın haberine göre, Kahramanmaraş’ta battığını iddia ederek kaçan müteahhitlerin sayısı her geçen gün artıyor. Geçtiğimiz yıl içerisinde Kahramanmaraş’ın en büyük inşaat firmaları arasında yer alan ve yaklaşık 450 aileyi mağdur eden firmadan sonra şimdi de Doğukent’te daire yapan bir inşaat firması 250 aileyi mağdur etti. İddiaya göre; aynı daireyi 4 kişiye kadar satan müteahhit Sakıp K., yaklaşık 1 hafta önce  kayıplara karıştı. Bir haftadır müteahhide ulaşmaya çalışan mağdur aileler ise firmanın Kahramanmaraş’ta 3 ofisi olduğunu 3 ofiste de bilgisayar ve dosyaların ortadan kaybolduğunu ileri sürdü. Çocuklarının rızkını dahi inşaat firmasına kaptıran mağdur aileler dün Doğukent’teki inşaat alanında eylem yaptı. Vicdansız müteahhidin kurbanlarından Kemal Gök, “2016 yılının Mart ayında sözleşme yaptık. Müteahhit dairemizi bize 1 yıl içinde vereceğini söylemişti. Belirtilen süre içerisinde inşaat bitmedi. Dairemizi teslim etmedi. Her gördüğümde dairemizi sorduk ancak çeşitli bahanelerle bizi oyaladı. Müteahhite bu zamana kadar 110 bin lira ödeme yaptım. Yüzde 94 zihinsel engelli çocuğum var. Onun engelli maaşından kendi maaşımdan biriktirdiklerimizi bu müteahhide yatırdık. Bizi bu hale düşürdü” dedi.

Kahramanmaraş’ta bir inşaat firması tarafından dolandırılan 250 aileden yaklaşık 20 kişi dün ödemesini yaptıkları halde tapusunu alamadıkları inşaatın önünde eylem yaptı.
Bir ev sahibi olma ümidiyle bağını bahçesini satıp inşaat firmasına yatırdığını ifade eden Mustafa Bozlakoğlu, “2016 yılının 3’üncü ayında müteahhitle sözleşmemizi yaptık. Müteahhit bizi çok büyük vaatlerle kandırdı. Çok mağdur durumdayız. Ben sözleşmeyi yaptığımız günden bu yana 53 bin 750 lira para ödedim. Ben bağımı bahçemi sattım. Çocuklarımın rızkını da bu paraya kattım kendisine verdim. Başka da ümidim yok. Müteahhitten bir haftadan beri haber alamıyoruz. Benim satın aldığım daire 6’ncı kattaydı. Aynı daireyi 3-4 kişiye sattığını duydum. Bununla ilgili müteahhitten hiçbir açıklama gelmedi. 3 tane ofisi var. 3’ü de bir haftadan beri kapalı. Kendisine ulaşamıyoruz” dedi.

MÜTEAHHİDİN TELEFONLARINA ULAŞILMIYOR!
Geçtiğimiz yılın Mart ayında müteahhitle sözleşme yaptığını ve 1 yıl içinde teslim edilmesi gereken dairenin çeşitli bahanelerle bir türlü teslim edilmediğini belirten Sururi Çetintaş, şöyle konuştu: “Ben buradan kışın daire almıştım. Kendisini ben buradan tabeladan aradım bize yok demişti. Kayınımın oğluna deyince gittik yanına. En üst kat duruyor dedi bana. Ne olur dedim 120 bin TL olur, dedi. Diğer gün beni tekrar aradı. Arka tarafta bir arsa daha var, sana oradan vereyim, dedi. Diğer gün aradı bana para lazım dedi. 110 bin TL verirsen en üst katı vereyim, dedi. Tamam, abi dedim. 30 bin TL verdim. Geçen hafta aradım abi betonu dökmemişsiniz ne zaman dökeceksiniz, dedim. Perşembe günü dökeceğiz, dedi. 2-3 gün önce de duydum gitmiş diye. Telefonlarına da ulaşılmıyor. Toplamda 36 bin 500 TL para verdim.”

KISA: KORKTUĞUMUZ BAŞIMIZA GELDİ!
Daire satın aldığı müteahhidin aynı daireyi birden fazla vatandaşa sattığı yönünde duyum aldıklarını ifade eden Mustafa Kısa, konuyu firma sahibi Sakıp K. ile paylaştığını kendisine iftira atıldı cevap aldığını dile getirerek korktuğunun başına geldiğini söyledi. Kısa, şu açıklamalarda bulundu: “Ben 2016’nın Mart ayında daire aldım. Arkadaşlarımız alıyordu, yatırım amaçlı biz de aldık. 1 sene içinde dairemizi teslim edecekti. 40 bin lira peşinat verdim. 15 Temmuz’da 10 bin lira daha verdim. Ondan sonraki yaptığım ödemelerle beraber toplamda 110 bin lira para ödedim. Belirtilen süre içerisinde dairemizi teslim etmedi. Önce yazın teslim edeceğini söyledi sonra güzün teslim edeceğini söyledi. Sonra da kaçıp gitti. Biz duyduk ki aynı daireyi 2-3 kişiye satıp gitmiş. Geçenlerde yanına gittik; aynı daireyi 2-3 kişiye satıp satmadığını sorduk. Kendisine iftira atıldığını söyledi. Ama sonuç korktuğumuz gibi oldu. Korktuğumuz başımıza geldi. Yetkililerden bu kadar insanı mağdur eden bu müteahhidi bulup herkesin alacağının teslim edilmesini istiyoruz. Bu insanlar dişinden tırnağından artırıp buraya ödeme yapmış. İnşallah adalet sesimizi duyar da bu müteahhidin yaptığı yanına kalmaz.”

AKRABASINI DA DOLANDIRMIŞ!
Dolandırıldığı firmanın sahibi Sakıp K. ile akraba olduklarını kaydeden Necati Aksak, dairenin dışında yaklaşık 400 bin lira nakit borç verdiğini ancak dolandırıldığını aktardı. Aksak, şöyle devam etti: “Bu adam bizim köylümüz. Kendisi akrabam, evi evimin karşısında. Bana bir daire verdi. Geldi dayı demirde kullanıyorum arabayı ver, dedi. Araba verdim. Aldık verdik, aldık verdik işte 400 bin TL içeriye aldı bizi. Benim arabamı malzeme karşılığı verdi. Binaya geldik baktık, gerçekten de devam ediyor binası. Biz de ticarettir olur dedik. Bir tane daire verdi. Bizim sözleşmemiz elimizde. Geriye kalanı da para olarak dönüyordu. Daire satıyordu bunları da geri ödüyordu. Bu şekilde döndürüyorduk yani. En son saat 14.30 da bana 90 bin TL para getirecekti. Dayı ben geliyorum 1 saate çocuk hastanesinin yanındayım, dedi. Bir kafedeyim, dedi. Amcası Çetin ile beraber. Çetin de akrabamız. O da geliyoruz Necati abi, dedi. O saatten sonra ulaşamadım daha da ulaşamıyorum.”

VİCDANSIZ MÜTEAHHİT ENGELLİ VATANDAŞI BİLE DOLANDIRMIŞ!
Ev alma hayaliyle dişinden tırnağından artırdığı paranın yanında daha iyi bir evde yaşaması için yüzde 94 engelli olan çocuğunun maaşını da inşaat firmasına verdiğini bildiren Kemal Gök, şunları söyledi: “2016 yılının Mart ayında sözleşme yaptık. Müteahhit dairemizi bize 1 yıl içinde vereceğini söylemişti. Belirtilen süre içerisinde inşaat bitmedi. Dairemizi teslim etmedi. Her gördüğümde dairemizi sorduk ancak çeşitli bahanelerle bizi oyaladı. Müteahhite bu zamana kadar 110 bin lira ödeme yaptım. Yüzde 94 zihinsel engelli çocuğum var. Onun engelli maaşından kendi maaşımdan biriktirdiklerimizi bu müteahhide yatırdık. Bizi bu hale düşürdü.”