Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 98'inci yıldönümü nedeniyle düzenlenen kutlama etkinlikleri çerçevesince kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Yürüyüşe protokolün yanı sıra binlerce Kahramanmaraşlı vatandaşlar katıldı.

Kahramanmaraş Valiliği önünde başlayan kortej yürüyüşüne Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Garnizon Komutanı Albay Adnan Köşker, Emniyet Müdürü Doğan İnci, AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, ilçe belediye başkanları, kuvayi milliyeciler, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilciler, gaziler, yabancı ülkelerden gelen halk oyunları ekipleri, mahalle çeteleri ve binlerce kişi katıldı. Yürüyüş, Atatürk Meydanı'nda son buldu.

Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Vali Vahdettin Özkan, Kahramanmaraş halkının gencisinden yaşlısına birlik ve beraberlik içerisinde düşmanı kovduğunu kaydederek "Emperyalistlerin Anadolu'nun dört bir yanında olduğu gibi Kahramanmaraş'a yönelik tasallutlara karşı Kahramanmaraş'ın insanları, gençleri, ihtiyarları, hanımları ve beyleri topyekun bunlara dün hadlerini bildirdiği gibi bugün de her tarafa örnek olabilecek bir faaliyet içindedir. Dün olduğu gibi bugün de milletimdin, memleketsizin, insanlarımızın huzurunu kaçırma yönündeki faaliyetler, içerideki şer odakları, dışarıdaki sahipleriyle beraber memleketimizin ve insanlarımızın huzurunu kaçırma yönünde çok organizeli bir faaliyetin içindedirler. Bunun karşısında bütün milletimizin, bütün insanlarımızın bunun farkında olması çok önemli ve anlamlıdır" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise 12 Şubat 1920'de kurtuluş destanını yazanları rahmet ve minnetle andıklarını ifade ederek, şunları söyledi:
"Biz, bize emanet olan vatanı, bu şehri en güzel hale getirmek için bize emanet edenlerin emanetine layık olabilmek için gecemizi gündüzümüze katarak çalışmaktayız ve çalışmaya da devam edeceğiz. İnşallah bu vatan toprağını dünyanın en güzel, en yaşanabilir alanlarından biri haline getirebilmenin gayreti içerisindeyiz. Tarihten bu yana aziz vatanımızda kutsal vatanımıza hep göz dikenler olmuştur. Kahraman ecdadımızın yaptığı gibi aziz milletimizi bu göz dikenlere her zaman haddini bildirmiştir. Bugün de Türkiye'mizin etrafı kuşatılmaya çalışılmakta, vesayet savaşı yürütülmekte, emperyalist güçler terör örgütlerini sınır boylarına yerleştirerek ülkemizin istiklalini, istikbalini karartmaya çalışmakta. Aziz vatanımızın bütünlüğüne, bekasına kastetmektedirler ama hamdolsun saygıdeğer Cumhurbaşkanımızın liderliğinde aziz millet ayağa kalktı, kahraman ordumuz bu alçaklara haddini bildirmektedir."

Program, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Mehteran takımının konseriyle son buldu.