Kahramanmaraş'taki Suriyeli ve Iraklı mültecilerin kaldığı geçici barınma merkezinde çalışan 90 kişi, ihaleyi alan yeni firmanın kendileri dışında çevre illerden getirdiği kişileri işe aldırdıklarını öne sürerek eylem yaptı. 

Geçici barınma merkezlerinde standartlaşmaya giden AFAD, Kahramanmaraş'ta yaklaşık 24 bin mültecinin kaldığı geçici barınma merkezinde çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren 11 ayrı şirketin yaptığı iş için tek bir şirketten hizmet alımı yoluna giderek 2 ay önce ihale yaptı. İhaleyi kazanan firma 1 Ekim itibariyle iş başı yaptı. İddiaya göre firma, sözleşmesi sona eren diğer firmalarda çalışan işçilerin bir çoğunu yeniden işe almadı. İşsiz kalan yaklaşık 90 kişi ise geçici barınma merkezi önünde eylem yaptı. Eylem sırasında gözyaşı döken işçilerden Derya Yapık, 5 yıldır barınma merkezinde çalıştığını ve 2 çocuğuna hem annelik hem de babalık yaptığını belirterek, "Ben nasıl geçineceğim bunun hesabını versinler" dedi.

Hiçbir gerekçe göstermeden işten çıkarıldıklarını ifade eden işçiler, "Suriyelilerin kahrını Kahramanmaraşlılar çekiyor. Ama bizim yerimize Erzurum, Gaziantep, Kocaeli ve Şanlıurfa'dan işçiler işe alınmış" dedi.