Kahramanmaraş’ta her kesim tarafından sevilen o zamanki adıyla BAĞKUR olan SGK İL Müdürü Şevket Çarkanat, bir emeklilik işleminde usulsüzlük yapan bayan memuru H.E.’yi Gaziantep’e tayinini çıkardı. Bayan memurunda görüştüğü sevgili Ozan G.’ye durumu anlatması ile ikili bir plan yaptı. Her gün aynı saatte evine giden ve aynı saatte işine gelen Şevket Çarkanat’ı iş çıkışı takip eden Ozan G., müdürün kalçasından bıçakladı. Bıçağın atar damara denk gelmesi ile müdür olay yerinde yaşamını yitirdi.

Birbirinden başarılı operasyonlara imza atan Kahramanmaraş Polisi, zanlıyı teknik takibe aldı. Ozan G.’nin Kahramanmaraş’a geleceğini öğrenen polis, zanlının rahat hareket edebilmesi için fiziki takibe aldı. Anı kollayan Kahramanmaraş Polisi zanlıyı Şeyhadil Mahallesinde kıskıvrak yakaladı. 

2004 yılında zamanın SGK müdürü Şevket Çarkanat'ı özel idare iş Hanı yanında  bıçaklayarak öldürdükten sonra yakalanıp cezaevine giren ve tutuklu devam etmekte iken yaklaşık bir yıl önce Ankara  cezaevinden firar eden 36 yaşındaki Ozan G., firari olduğu dönemde hakkında cinayet olayından müebbet hapis cezası ile aranmaya başladı.

Firari şahsi yaklaşık 1 yıldır arayan Asayiş Şube Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, cezaevi firarisini yakalamak için özel bir ekip kurdu. Firar ettiği günden sonra izini kaybeden, son olarak Ankara'dan ilimize geldiği belirlenen şahıs, uzun soluklu bir takip sonrası şapka giyip, gözlük takarak ve kirli sakal bırakarak eşkal değiştirmiş bir şekilde şeyh adil mahallesinde kıskıvrak yakalandı.  İnfaz hükmü gereği cezaevine teslim edilecek olan şahıs, yoğun güvenlik önlemleri altında Kahramanmaraş Adliye Binasına götürüldü.

OLAY NASIL OLMUŞTU
Uğradığı bıçaklı saldırıda yaşamını yitiren Bağ-Kur müdürü Şevket Çarkanat'ın, tayinini çıkardığı bir memurunun sevgilisi tarafından öldürtüldüğü ortaya çıktı. 
Kahramanmaraş'ta sokak ortasında öldürülen Bağ-Kur il müdürü Şevket Çarkanat'ın, tayinini çıkardığı bir memurunun sevgilisinin tuttuğu tetikçinin bıçakladığı belirlendi. Tetikçinin, Çarkanat'ı "korkutmak" için 500 milyona kiralandığı ancak, bıçak darbesinin bacaktaki ana damara rastlaması nedeniyle müdürün kan kaybından öldüğü ortaya çıktı. Geçtiğimiz hafta arabasını otoparka park ettikten sonra evine doğru ilerlerken bacağından bıçaklanan Bağkur İl Müdürü Şevket Çarkanat karanlık nedeniyle uzun süre yığılıp kaldığı yerde fark edilememiş ve hastaneye kaldırılırken yaşamını yitirmişti. Çarkanat'ın bacağına saplanan bıçağın ana damarı kestiği ve şiddetli kanamaya neden olduğu belirlenmişti. 

62 KİŞİNİN İFADESİ ALINDI 
Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Yılmaz Orhan'ın talimatıyla harekete geçen asayiş bürosu olayı kısa sürede aydınlatmayı başardı. Olayla ilgili ilk ipucu alınan ifadelerle ortaya çıktı. Bağ-Kur il müdürlüğünde çalışan 50 personel ve aralarında Çarkanat Ailesi'nin bazı mensuplarının da bulunduğu 62 kişinin ifadesini alan polis ilginç bir ipucuna ulaştı ve "usulsüzlükten tayini çıkarılan H.E.," ayrıntısını incelemeye aldı.

USULSÜZLÜK YÜZÜNDEN 
Alınan ifadelere göre Kahramanmaraş Bağ-Kur İl Müdürlüğü'nde görev yapan 17 yıllık memur H.E’nin 4 yıl önce bir emeklilik işleminde usulsüzlük yaptığı ortaya çıkmış ve H.E., Gaziantep'e tayin edilmişti. H.E., hakkında bilgi toplayan polis onun sekiz yıldan bu yana H.D., isimli bir kişi ile yaşadığını ve tayin olayının ardından ikisinin de Çarkanat hakkında, "tehditvari" konuşmalar yaptığını belirledi. Bunun üzerine her ikisinin de cep telefonu konuşmaları incelenmeye başlandı.

AMAÇ ÖLDÜRMEK DEĞİLDİ 
Ve sonunda Yıldıray Kahya ismine ulaşan polis Kahya'yı gözaltına aldı. Kahya, H.D’nin Çarkanat'ı korkutabilmek için kendisinden yardım istediğini ve kendisinin de Ozan G’yi 500 milyon lira karşılığında tetikçi olarak tuttuğunu anlattı. Kahya, "Ama amaç müdürü öldürmek değil, korkutmaktı" diye konuştu. Yahya'nın ardından kiralık katil Ozan G., de sorguya alındı. Ozan G., arkadaşı Yıldıray Kahya'nın kendisinden 500 milyon karşılığında Çarkanat'ı bıçaklamasını istediğini şu sözlerle anlattı; "Yıldıray bana gelip 'Bir dostumun eşini tayin ettiren bir müdür var onu bıçaklayarak korkutmamız gerekiyor, emeğinin karşılığını alacaksın sana bakarız. Bu işi yaparsan sana 500 milyon vereceğim' dedi ve bu kişinin Bağ-Kur müdürü Şevket Çarkanat olduğunu söyledi. Onu takip ediyordum. Yıldıray bu arada, Hacı bey diye biriyle irtibat halindeydi. Bana şimdi hatırlayamadığım miktarda birkaç defa cüzzi miktarda paralar verdi. Müdür otomobilini sürekli aynı otoparka koyuyordu. Amcamın oğlu Murat G., ve Arkadaşım Veysi A., ile birlikteydik. Olay günü gece otomobilini bırakıp polis noktasından geçtikten sonra arkadan kalçasına bıçağı saplayarak kaçtım. Müdür, arkası dönük olduğu için beni görmedi. Oradan koşarak kaçtık. Amacım onu öldürmek değil korkutmaktı." H.,E ve H.D.,ise suçlamaları reddederek, "Biz kimseyi tutmadık. Bu kişileri hiç tanımıyoruz" diye konuştular.