Kahramanmaraş kent basını tarihinin en utanç günlerinin birinin izlerini silmeye çalışıyor. 2019 yılının Eylül ayında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal önderliğinde kent basını ile bir araya gelinmiş, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve basın arasındaki gerilim düşürülmeye çalışılmıştı. Yaklaşık 2 saatin sonunda Ünal, basının alacağı ücret dahil olmak üzere, az çalışanı ve çok çalışanın belli olması için komisyon kurulmasını savunmuş ve toplantıya katılan tarafların kabul etmesi ile bu olay gerçekleşmişti. Dönemin AK Parti İl kadrosu jet hızıyla çalışmaya başlamış ve Belediyelerin basın müdürlerini çağırarak bir kategori üzerinde mutabakata varmıştı. O dönemin belki de basın ile en samimi ilişkileri kuran Medya Tanıtım Başkanı Hakan Dereli, siyasi hayatının en zor günlerini yaşamış ve A, B, ve C kategorisine bölünen basın ile ilgilenmiş ve reklam-ilanların akışını sağlamıştı

KANAL MARAŞ KABUL ETMEDİ
Eşi benzeri bulanmayan toplantı sürerken söz isteyen Kanal Maraş Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaaslan, durumu kabul etmediğini beyan etmesi üzerine, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, “Kanal Maraş Televizyon kategorisinde” demiş ve bu komisyon içerisinde Kanal Maraş’ın dahil olmadığını belirtmişti. 

KADRO DEĞİŞMEDİ YERİ DEĞİŞTİ
2019 yılından sonra Kahramanmaraş kent basını bir nevi sansüre tabi tutulmuştu. Kimse istediğini yazamazken, Kanal Maraş halkın yanında taraf olduğunu belirtmiş ve gördüğü her yanlışı basın ilke etik kurallarına göre sütunlara taşımıştı. 

AK PARTİ KADROSU DEĞİŞTİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile gerçekleştirilen 7 İl kongresinde İl Başkanı olarak Fırat Görgel seçildi. Görgel’in yürütme kurulu listesinde ise medya tanıtımı başkanı değişti. Eksi Başkan Hakan Dereli, İl Teşkilat Başkanı oldu. Yeni Medya Tanıtım Başkanı ise Hakan Kiraz oldu.