Tarihi Kapalı çarşının Demokrasi meydanına bakan kısmında olan dükkanlarda, tadilatın olduğu alanlarda iş yerlerinin sahipleri, Belediyenin Ağustos ayında yaptığı cephe çalışmasından ötürü çatı kısımlarının kapatılmadığını ve iki gündür etkili olan yağmur sonrası iş yerlerinin kullanılamaz hale geldiğini belirtti. Belediye yetkilerine telefon açan esnaflar yetkililerin kendilerine: “Yapacağımız bir şey yok demesine” daha çok sinirlendiklerini anlatırken, sinirlenen esnaflar ise mağduriyetlerinin giderilmesini istedi. Kıbrıs meydanında bulunan esnaf, belediyenin tüm üst düzey yetkililerinin ise telefonlara bakmadığını iddia ettiler.

Kanal Maraş ihbar hattına gelen görüntüler sonrası Kapalı Çarşıya giden ekiplerimiz gördükleri karşısında şok oldu. Esnaf, 90’lı yıllarda görmeye alışık olduğumuz yağmurun altına derin kaplar koyarak iş yerlerini korumaya çalışırken görüntülendi.

İş yeri tamamen kullanılmaz hale gelen esnaf Murat Aslan ise belediyeye ateş püskürdü. Aynı iş yerinin ortağı olan Yüksel Dayıoğlu da belediyeyi en az 20 defa aradıklarını ama hiçbir yetkilinin telefona bakmadığını söyledi.

İŞTE O ANLAR: