Kahramanmaraş polisi, halkın bayramının huzurlu geçmesi için otogarda aralıksız uygulamalarını sürdürüyor. Resmi, TEM, KOM  ve Çevik kuvvet ekiplerinin hazır bulunduğu uygulamada GBT kontrolleri yapılıyor. 

"Huzurlu Arife" operasyonu kapsamında Havaalanı ve otogarlarda araçlar aranarak, vatandaşların kimlikleri sorgulandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Türkiye genelinde otobüs terminali, tren garı ve havalimanı'nda gerçekleştirilen "Huzur Arife Operasyonu" kapsamında, Kahramanmaraş’ın tüm ilçelerinde uygulama yapıldı. 

Kahramanmaraş’ta gerçekleştirilen uygulamalara Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde narkotik suçlarla mücadele, terörle mücadele, kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele, çevik kuvvet ve trafik ekiplerinin de aralarında olduğu yaklaşık bin polis katıldı.

İlk uygulama otogarda yapıldı. Asayiş Şube Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı uygulamada otogar giriş yapan araçlar didik didik arandı. Yolcuların bavulları kontrol edilirken, kimlikleri sorgulandı.

BİN  KİŞİNİN KİMLİĞİ SORGULANDI
Bayram tatili için şehir dışına çıkanların yoğunluk oluşturduğu otogarlarda ise hareketlilik yaşandı. Otobüsler narkotik köpekleri ile tek tek arandı. Yolcuların ise kimlikleri sorgulandı. Uygulama kapsamında bin  kişinin kimliği sorgulandı.

(Haber: Mustafa Kılınç/Kamera: Kurtuluş Karaaslan)