Olay 03 Ekim Salı günü öğlen saatlerinde meydana geldi. Merkez Onikişubat Mahallesi'nde ikamet hırsızlıklarına yönelik şüpheli kişiler üzerine takip yapan hırsızlık ekipleri genel bir uygulama yaptı.

Uygulama kapsamında sözde dilenci görünümlü ancak hırsızlık şüphelisi olabilecek bayanların tespitine yönelik kimlik kontrolleri yapıldı. Binevler çocuk hastanesi civarında 3 şüpheli bayanın gezdiği bilgisi üzerine bölgede 1 saat uygulama yapıldı. Uygulama sonucunda ikamet hırsızlığı suçlarından çok sayıda sabıkası olan U.Y. (32) İ.B. (26) S.B. ( 23) isimli bayanlar incelenmek üzere gözaltına alındı.

Şüpheli bayanların üzerinden hırsızlık olaylarında daire kapısı açmakta kullanılan 1 adet metal aparat ve 1 adet plastik kart ele geçirildi. Yapılan araştırmada şüpheli bayanların çocuk hastanesine yakın Mimar Sinan Mahallesi'nde site içerisinde bulunan apartman dairesinin kapısını açmak için zorladıkları, daha sonra olay yerinden kaçtıkları tespit edildi. Ayrıca şüphelilere, geçmiş tarihte meydana gelen bir başka ikamet hırsızlığı olayından dolayı işlem yapıldı.

Şüpheli bayanlar adliyeye sevk edildi. Ayrıca şüphelilerin il dışından geldikleri belirtildi.

EMNİYET UYARIYOR !
Dilenci görünümlü bayanları, site ve apartman içinde veya herhangi bir yerde gören vatandaşlar, acil bir şekilde 155'i arayabilir.

İhbar yapan vatandaşların isimleri gizli tutulacak