Türkiye’de hemen hemen her gün bir kadına şiddet haberi yaşanırken, Ankara’dan Kahramanmaraş’a uzanan bir şiddet haberi ise duyanları şaşkına çevirdi.

Alınan bilgilere göre, 3 yıl önce Kahramanmaraş’tan çalışmak için Ankara’ya giden E.B., orada emlak ve inşaat işiyle uğraşan Abdülcebbar İ., ile tanıştı. İkili işlerinin yoğunluğu nedeniyle sık görüşmelerini evlilik ile süsleme kararı aldı. E.B., Kahramanmaraş’ta ki ailesini arayarak durumu anlatıp onay aldı. Daha sonra çift Kahramanmaraş’a gelip imam nikahı kıyarak evlendi.

GERÇEKLER ORTAYA ÇIKTI
Evlendikten sonra kocasının ısrarına dayanamayan E.B., bir şirket kurarak hem şirketin hem de kendisinin genel bir vekaletini kocasına verdi. Daha sonra Abdülcebbar İ., E.B’nin şirketini borçlandırmaya başladı. Bunun üzerine çiftin arası açıldı. Aile büyüklerinin araya girmesi ile çift tekrar barıştı. Daha sonra Ankara’da yaşayan çift Abdülcebbar İ.’nin ısrarı ile Kahramanmaraş’ta yaşamaya başladı.

BURADA ŞİDDET GÖRMEYE BAŞLADI
Yaşamlarını burada sürdürdüğü esnada, Abdülcebbar İ’den sürekli şiddet gören E.B., durumun içinde çıkamayınca ailesinden yardım istedi. Aile büyüklerinin arayı girmesi ile çift tekrar barıştı.

YİNE ŞİDDET GÖRDÜ
Barışmanın hemen ertesi günü de şiddet gören E.B., polisi arayarak yardım istedi. Olay yerine gelen polis, Abdülcebbar İ’nin kimliğini sorguladığı esnada Tahütü ihlal suçundan arandığını tespit ederek adli makamlara teslim etti. Bu esnada işini değiştiren ve kendine yeri bir düzen kuran E.B., ailesinin baskısı ile kocasının borcunu kredi çekerek ödedi.

ARSASINI VERDİ KURTULAMADI
Evliliği boyunca sayısız şiddet vakası gören E.B., kocasının kendisinden ayrılması için elinden geleni yaptı. İlişkileri biten çift, en son bir parkta oturarak bu evliliği bitirme kararı aldı. Gaddar ve zalim koca Abdulcebbar İ., karasının dişi tırnağı ile biriktirdiği Türkoğlun’da bulunan arsasını kendisine vermesi şartı ile peşini bırakacağını söyledi. E.B., ise hiç tereddüt etmeyerek arsayı imam nikahlı kocasının üstüne verdi.

ARTIK CANINA TAK ETTİ
şiddetler yüzüne polis koruması talep eden E.B., önceki gün işinde çalıştığı esnada Abdülcebbar İ., yanına gelerek bilekliklerini, 300 TL para ve evde bulanan bilgisayarı istedi. Bu parayı kendisine vermeyeceğini söyleyen E.B., orada da şiddet gördü. Bilekleri alıp kaçarken E.B’nin bağırması üzerine şiddetçi koca, çevre esnafları tarafından yakalandı. Polise teslim edilen Abdülcebbar İ., ifadesinin alınmasının ardından adli makamlara sevk edildi.  

Boğuşma nedeniyle kolunda ve bileklerinde morluklar oluşan E.B., ise alınan doktor raporunun ardından İlçe Emniyet Müdürlüğünde ifade verdi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor...