Kahramanmaraş'ta FETÖ operasyonunda çatıda yakalanan ve Bylock'çu çıkan örgütün sözde il "kamu imamı" Fatih Zabun'un tahliye edilmesi şoke etkisi yarattı.
17/25 Aralık darbe girişimi sonrasında kendi el yazısıyla 'Ben FETÖ'cüyüm' diye dilekçe yazıp Cumhuriyet Başsavcılığı'na veren Baran Gürpınar'ı serbest bırakan mahkeme bu kez örgüt imamlarından olan ve 22 yıl hapsi istenen Fatih Zabun'u tahliye etti.
Zabun yakalandığında elindeki poşetten çıkan tablet ve telefon kartlarını inceleyen polis, zanlının Bylock, Eagle kullanıcısı olduğunu belirlemişti. Zabun'un pasaportunun yanında ise örgüt elebaşı Fetulah Gülen'in fotoğrafı bulundu.
Kahramanmaraş 3.Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan karar duruşmasında mahkeme heye ti, örgüt üyeliği suçundan 22 yıl hapis istenen Zabun'a 6 yıl hapis cezası verip, yattığı 1 yıllık süreyi göz önüne alarak tahliye kararı verdi. Zabun'u tahliyesi hukuk skandalı olarak yorumlandı.
(Sabah)
Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2017, 09:31
Bu şahıs çıkıyorsa herkes çıkabilir. Ve biz kiminle mucadele ediyoruz o zaman anlayamıyorum. Hakikaten yukarıda yazıldığı gibi örgütün bu şehirdeki lideriydi ve darbe gününü önceden bildiği o gün bağ evinde arkadaşları ile toplandığı plan yaptığı söylentileri bile var aklım almıyor.