Kahramanmaraş'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında halen görevde olan polis memuru Ş.U. hakkında hazırlanan iddianamede ifadesine yer verilen, örgütün sözde Adıyaman emniyet asayiş birimi abisi M.Y, FETÖ elebaşından 2012 yılı sonlarında gelen notlar arasında "Meral Akşener'e destek olunması" çağrısının da yer aldığını öne sürdü.

Polis memuru Ş.U. hakkında, "terör örgütüne üye olma" suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle hazırlanan 165 sayfalık iddianame, Kahramanmaraş 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede ifadesine yer verilen, örgütün sözde Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü asayiş birimi abisi eski öğretmen M.Y. (başka bir davanın tutuksuz sanığı), 2012 başlarında örgüt tarafından kendilerine verilen cep telefonları ile GSM hatlarının toplatılarak yerine yenilerinin verildiğini belirtti.

TELEFON HATLARININ KİRLETİLMESİ TALİMATI
M.Y, 2013'te de telefon rehberine örgüt dışından en az 20 kişinin kaydedilmesi, bakkal, fırın gibi yerlerin gereksizce aranarak bu hatların kirletilmesinin istendiğini bildirerek, örgütün bu dönem üyelerin kendi paralarıyla notebook satın almasını istediğini belirtti.

Bu notebooklara R.A. tarafından ismini hatırlamadığı bir program yüklendiğini anlatan M.Y, "Bu açıldığında mavi renkli zemin üzerine beyaz renkli 'F' harfi olan ve 8 haneli şifre isteyen bir programdı. Bu programın 'iki versiyonu olduğunu' söylemişti. Biri dört haneli şifre istiyordu, orijinal olanı 8 hanenin altındaki şifreyi kabul etmiyordu. Bilgisayara SD kart ya da flaş bellek taktığımızda boş görünüyordu. Ancak bu program kullanılarak açtığımızda SD kart ya da flaş bellek içindeki verilere ulaşılabiliyordu." ifadelerini kullandı.

ÖRGÜT MENSUBU POLİSLER DERECELENDİRİLMİŞ
M.Y, FETÖ/PDY mensubu polis memurlarının örgüt içerisinde çeşitli derecelere ayrıldığını vurgulayarak, "Namaz kılan, sohbetlere devamlı katılan, himmet veren ve itaat edenler 'beşlik', namaz kılan, sohbetlere gelen, himmet veren ya da vermeyenler ile tam itaat etmeyenler 'üçlük', cemaati ve Fetullah Gülen'i bilmesine rağmen himmeti bilmeyen, sadece sadakayı bilen, namaz kılmada ve sohbetlere katılmada düzenli olmayanlar ise 'birlik' olarak adlandırılırdı." dedi.

İl abisi A.Ö. döneminde yapılan bu derecelendirmenin Ö.Ç. döneminde değiştiğine dikkati çeken M.Y, eski sistemde "beşlik" olarak ifade edilenlerin itaat derecelerine göre "sayısal A ve B" olarak iki gruba ayrıldığını, üçlüklerin "eşit ağırlık", birliklerin "sözel" olarak adlandırılmaya başlandığını, örgüte karşı ilgili olanların "dil", ilgilenilmesi gerekenlerin de "ümit" olarak derecelendirildiğini kaydetti.

M.Y, zaman zaman FETÖ elebaşından geldiği söylenen bazı notların SD kartlar ya da flaş belleklerle kendilerine iletildiğine değinerek, şöyle devam etti:

"2012 yılı sonlarına doğru Fetullah Gülen'den geldiği söylenilen o notlar içerisinde siyasi içerikli konular da bulunuyordu ve bunlar flaş belleklere atılmaya başlandı. Bunların sadece 'beşlik' olan kişilere söylenmesi istenirdi. Bu not içeriklerinden birinde 'Meral hanım (Meral Akşener) üzerinde çalışalım' yazıyordu. İl istişaresinde de 'daha sonraki dönemlerde bir parti kurulacağı ve bu partinin başında Meral Akşener'in olacağı, böyle olması durumunda Meral Akşener'i desteklememiz gerektiği şeklinde konuşmalar oldu.

Ayrıca, 'Ecevit nur içinde yatsın.' Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a atfen 'Abilerimizi dinlemiyor. Özellikle hassas yerlere müdürlük atamalarında bakanlarına hizmet hareketine mensup kişilerin kesinlikle getirilmemesi talimatı verdi.' gibi notlar da vardı. Biz de bunları 'beşlik' olan alt grubumuzdaki kişilere söylerdik."

Kaynak: AA