Kahramanmaraş'ta dün 14 Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi. Kahramanmaraş Ziraat Odası Başkanı Çetinkaya düzenlenen etkinliğin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu

Kahramanmaraş'ta ilk defa 14 Mayıs Çiftçiler Gününün ilk defa kutlandığını ifade eden Başkan Çetinkaya, ''Bundan sonraki yıllarda da çiftçilerimizin gününü yılda bir gün de olsa çiftçilerimiz adına 14 Mayıs'ı kutlama adına ve çiftçilerimizin de bu ülkede ekonomik olarak katkıda bulundukları ve üreten gelişen ekonomiye katkı sağlayan çiftçilerimizin gününü hatırlamak adına böyle bir organizasyon yapmış bulunmaktayız. Tabii katılım son derece iyiydi, çiftçilerimizin hepsi teşrif ettiler. Genelde çoğunluğu arazide işlerini bırakıp bugün buraya bu kutlamaya geldiler. Çiftçilerimize çok teşekkür ediyoruz, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nü kutluyoruz. Bol bereketli bir hasat mevsimi geçirmelerini temenni ediyoruz." dedi. 

Açıklamalarına şu şekilde devam eden Kahramanmaraş Ziraat Odası Başkanı Mehmet Çetinkaya: "Kahramanmaraş'ta çiftçilerimizin en büyük karşılaştığı sorunlardan birtanesi parçalı araziler, biliyorsunuz ki bunun örnekleri Kahramanmaraş'ta, Türkoğlu bölgemizde arazi toplulaştırma başladı. Bununla birlikte, en büyük sorunları çiftçinin ekonomik olarak girdiler. Mazotun, gübrenin ve ham maddenin pahalanması, tabii bunları biz çiftçimizden aldığımız sorunları genel merkezimize, Türkiye Ziraat Odaları Birliği'ne ve Bakanlığa iletiyoruz. Mümkün mertebe elindimizden geldiğince de yerelde çözebildiğimiz sorunlarında yerelde çözmek için elimizden gelen gayretleri gösteriyoruz.

"YETKİLİLER İLE GÖRÜŞÜYORUZ"

Gece gündüz demeden biz de tarımın içinden gelen birisi bende çiftçi olaraktan çiftçinin ne yaşadığını, ne sorunlarla mücadele ettiğini ve ne gibi zorluklar yaşadığını bildiğim için bende bir çiftçi olarak çiftçinin yaşamış olduğu sorunlara duyarsız kalmadan çiftçinin sorunlarının çözülebilmesi için, üst mercilere bakanlarımıza, genel merkezimize iletiyoruz bu konularıda."