Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye İtfaiyesi, bir fabrikada çıkan yangına iki dakika içinde müdahale ettiği belirtildi.

Konu ile ilgili olarak İtfaiye Dairesi Başkanlığından yapılan açıklamada: “31 Mayıs 2018 tarihinde, saat 15.00 sıralarında, 112 ihbar hattına, Kahramanmaraş-Gaziantep karayolunun 2. Kilometresinde bulunan bir tekstil fabrikasında yangın çıktığı bilgisi gelmesi üzerine Büyükşehir Merkez İtfaiye Grubu, 2 dakika içinde olay yerine ulaşarak müdahaleye başladı.

Fabrikanın baca bölümünde başlayan yangını, 3 araç ve 10 personel, saniyeler içinde müdahale ederek yarım saat içinde söndürdü. Soğutma çalışmaları ise 1 saat sürdü. Başlangıçta bacadan 3-4 metre yukarıya yükselen alevler sebebiyle büyük endişenin yaşandığı yangında korkulan olmadı. Fabrikada kısmi maddi hasar oluştu” denilerek bilgi verildi.

Konu hakkında açıklama yapan Büyükşehir İtfaiye Dairesi Başkanı Cahit Küçükönder: ‘’Yangınlarda saniyeler son derece önemli. Söz konusu fabrika olunca bu süre daha da önem arz ediyor. Bu olayda da bir kez daha şehir genelinde 9 noktada istasyonlarımızın bulunmasının olumlu sonuçlarını gördük. Olay yerine 2-3 dakika daha uzak mesafede olsaydık, Allah korusun, şu anda saatlerce süren bir yangından söz ediyor olacaktık. Bu vesile ile itfaiyemize her türlü imkânı sunan Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum’’ dedi.