YASTIK ALTINDAKİ ALTINLAR EKONOMİYE KAZANDIRILIYOR

Ziraat Bankası altınları evde tutmak yerine Hazine Müsteşarlığı'nın Altın Tahvili ya da Altına Dayalı Kira Sertifikası ile değerlendirme imkanı başlattı.

Yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması için başlatılan uygulama için Kahramanmaraş Ziraat Bankasında 7-9 Ocak tarihlerinde talep toplanacak.

Uygulamada üzerinde değerli yada değersiz taş bulunan altınlar ve reşat altınlar hariç 22 ve 24 ayar altınlar kabul edilecek.

Vade boyunca nakit getiri, ara dönemlerde nakit çekme imkanı ve vade sonunda altın imkanı sunan uygulamada vade süresi 2 yıl olarak belirlendi. İsteyen 2 yılın sonunda fiziki altın olarak ödemesini alabilecek.

Herhangi bir vergi kesintisinin yapılmayacağı uygulama için www.ziraatbank.com.tr ve Kahramanmaraş Ziraat Bankası şubesinden detaylı bilgi alınabilir.

Ziraat Bankası Kahramanmaraş Şubesi Müdürü Cuma Tekinşen, yastık altında altınları olan tüm Kahramanmaraşlıları bu konuda duyarlılıklarına güvendiğini ve kendilerini bankalarına beklediğini dile getirdi.

Vadesinde yatırılan altının, altın olarak geri alınabilecek olması, piyasa ile karşılaştırıldığında daha fazla getiri sağlaması, sağlanacak faiz veya kira gelirinden vergi alınmayacak olmasının en önemli avantajlar olduğu belirten Tekinşen, "Asıl amacın altınların kazanarak, ülkeye kazandırarak daha güvenle saklanmasını temin etmektir. Altınını evinde saklayanları, Kahramanmaraş ilimizde 7-9 Ocak 2019 tarihleri arasında yapılacak olan kampanyaya katılmaya davet ediyoruz" dedi.