Ziraat Bankası Kahramanmaraş Şube Müdürü Cuma Tekinşen, yastık altında atıl vaziyette bekleyen ve 2 bin 200 tonu bulduğu tahmin edilen altınların ekonomiye kazandırılmasını amaçlayan altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikasının ihracı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Dört haftalık ihraç programı çerçevesinde 81 ilde, 245 ilçede ve Ziraat Bankası'nın 331 Şubesi'nde talep toplama sürecinin devam edeceğini belirten Tekinşen, "İlk rakamlar, ilginin olduğunu göstermektedir. Katılımın, hızlanarak artmasını bekliyoruz. Burada amaç, ekonomik faaliyet içinde yer almayan 'tasarrufların' altın sahibine daha fazla saklama güvencesi sağlayarak ekonomiye dahil edilmesi ve fiziki altınlar üzerinden yatırımcısına getiri sağlanmasıdır" dedi.

Vadesinde yatırılan altının, altın olarak geri alınabilecek olması, piyasa ile karşılaştırıldığında daha fazla getiri sağlaması, sağlanacak faiz veya kira gelirinden vergi alınmayacak olmasının en önemli avantajlar olduğu belirten Tekinşen, "asıl amacın altınların kazanarak, ülkeye kazandırarak daha güvenle saklanmasını temin etmektir. Altınını evinde saklayanları, Kahramanmaraş ilimizde 23 Ekim - 27 Ekim 2017 tarihleri arasında yapılacak olan kampanyaya katılmaya davet ediyoruz." dedi.