Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından hırsızlık suçlarından hakkında 11 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezası olan ve cezaevi firarisi olarak aranan şüpheli şahıs nefes kesen bir kovalamaca ile 6 dakikada yakalandı. Şüphelinin üzerinden başka isme düzenlenmiş sahte kimlik ele geçirildi.

Olay, dün saat 23:45'de meydana geldi. Sarayaltı Caddesinde takip yapan hırsızlık ve cinayet büroya bağlı sivil timler, Doğukan S. isimli şahsı sokak arasında farkederek kovalamaya başladı.

Kovalamaca sonucu ara sokaklarda kaybolan şahsın eşkali polis telsizinden tüm polis ekiplerine anons edildi. Telsiz anonsu üzerine kapama operasyonu yapan ekipler kaçış istikametine çıkan tüm yolları kapattı.

Telsiz anonsundan 6 dakika sonra firari şüpheli Kurtuluş Mahallesi 8. Sokakta yakalandı. Kelepcelenerek etkisiz hale getirilen Doğukan S.'nin 11 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis ile arandığı ve açık cezaevi firarisi olduğu anlaşıldı.

Şüpheli üzerinden S.Ç. ismi üzerine düzenlenen sahte kimlik çıktı. Bugün adliyeye sevk edilen hırsızlık suçundan çok sayıda sabıkası olan 18 yaşındaki Doğukan S. İnfaz hükümleri gereği tevkif olarak Aksu kapalı cezaevine teslim edildi.