KANAL MARAŞ - ÖZEL HABER | İhbarname, mesaj veya benzer bir uyarı olmadan elektrik kesintisi yapıldığını ve gündüz bazı caddelerde sokak lambalarının gereksiz yandığını, fatura ödemek için Akedaşa giden vatandaşların saatlerce sıra beklediğini, bugün git yarın gel denildiğini iddia ettiler.

Elektrik faturalarını ödemek için erken saatlerde AKEDAŞ'a giden vatandaşlar veznedar yetersizliği nedeniyle faturalarını ödemek için saatlerce beklediler. Kuyruğu gören bazı vatandaşlar ise faturasını yatırmadan evine döndükleri ve veryansın ettikleri görüldü.

Kanal Maraş WhatsApp ihbar hattı üzerinden şikâyetlerini gönderen vatandaşların görüşleri şu şekilde:

"Elektrik dağıtımı biz de özelleştirildiği günden bugüne kadar sıkıntıları ve sorunları bitmedi. Özelleştirme neticesinde elektrik dağıtımını yapan Akedaş maalesef halka eziyet etmekten ve sürekli sorun yaratmaya devam ediyor. Açma-kapama paraları ne olduğu belli olmayan faturadaki tahsil edilen bedeller pahalı. Elektrik bir yana, fatura yatırmak bir dert. Abonelik almak başka bir dert. Abonelik iptal ettirmek büyük dert. Yani anlayacağınız dert üstüne dert. Yeterli miktarda personel çalıştırmayan hiçbir uygulamasında abonenin lehine karar vermeyen aboneyi sürekli yolunacak kaz gibi gören, bir de üstüne üstelik saatlerce insanları sıkıştık bir alanda bekleten Akedaşı buradan kınıyoruz. AKEDAŞ’ı idare edenleri akıllarını başlarına almaya çağırıyoruz. Bugün sabah abonelik işlemi için sıra alıp bu saate kadar bekledikten sonra oradaki insanlara siz en iyisi yarın gelin sıra gelmeyecek. Hatta 'pazartesi günü gelin' diyebilecek kadar işin cılkını çıkaran bu kurumu bundan sonra daha yakından takip edeceğiz." dediler.

Konu ile alakalı haber merkezi muhabir arkadaşların AKEDAŞ’a giderek olayı yerinde görmek istemeleri neticesinde Akedaş’ın çıkışında karşılaştıkları CHP Onikişubat İlçe Başkanı Unal Ateş’in sinirli bir şekilde çıkması üzerine vatandaşların şikayetleri soruldu.

Ünal Ateş şunları Söyledi; “ Arkadaşlar burası bir eziyet kurumu haline gelmiştir. İçerdeki kalabalığı görüyorsunuz. 1275 sıra numarası verilmiş, saat 14:30 sıra hala 1080 de, bir işlem ortalama 15 dakika sürüyor. İki Personel abonelik işleri ile ilgileniyor. Yani saatte 8 kişi işlemi yapılmış oluyor. Vatandaşa pazartesi gününe randevu veriliyor. Bu kurum özelleşti diye başıboş olmamalı, birileri buraları mutlaka denetlemeli. Biirileri bu rezilliğe dur desin. Vatandaşın bu kadar çile çekmesine gerek yok. Bizim vatandaşımız bunu haketmiyor.”

AKEDAŞ’ın açma-kapama adı altında faturalara yansıttığı ek ücretlere de tepki gösteren vatandaşlar, isyan ederek yetkilerin bu soruna çözüm bulmalarını istedi.