Kahramanmaraş deprem fay hattı haritası için vatandaşların araştırması sürüyor. Geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraş Andırın'da meydana gelen deprem sonrası Kahramanmaraş fay hattı haritası vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Deprem uzmanları Kahramanamaraş-Malatya fay hattındaki sıkışmanın tehlikelerini belirtiyor. Olası büyük Kahramanmaraş depremi için yıllardır uyarılarda bulunan uzmanlar şimdi de fay hattındaki kırılmaları ve enerjileri kamuoyuna anlatılıyor. 

Dün CNN Türk canlı yayına katılan Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. Naci Görür Kuzey Anadolu fayının tehlikeyle karşı karşıya olduğunu beliterek "Doğu Anadolu fayı uzun zamandır suskun. Maraş civarında 1500 yıldır büyük deprem olmadı. Bu fay çalışmaya başlarsa yıkıcı deprem üretir." dedi.

KAHRAMANMARAŞ DEPREM HARİTASI
Kahramanmaraş deprem haritası e-devlet üzerinden TC. Kimlik numarası ve e-devlet şifresiyle giriş yaparak öğrenebilirsiniz...

EVİMİN ALTINDAN FAY HATTI GEÇİYOR MU?
Kahramanmaraşlı vatandaşlar özellikle ''evimin altından fay hattı geçiyor mu?'' araştırmasını arama motorlarından yapıyor. Uzmanlar, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) internet sayfasına girildiğinde evinizin neresinden fay hattının geçtiğini görebileceğini görebileceklerini söylüyor. Peki evimin altından fay hattı geçiyor mu, nasıl öğrenebilirim?

FAY HATTI GEÇİP GEÇMEDİĞİ ÖĞRENİLİYOR
Bu sorunun cevabını öğrenmek için, http://www.mta.gov.tr/v3.0/ adresine girip MTA Yerbilimleri Portalı'nı http://yerbilimleri.mta.gov.tr/anasayfa.aspx tıklayarak harita üzerinden bulunduğunuz konuma ulaşabilirsiniz. Ekranın yan tarafında Faylar sekmesini ve Depremler sekmesinden ise Son 24, son 7 gün ve Son 30 gün şeklinde bulunan kutucuklara tıklayarak hangi zaman diliminde evinizin altından fay geçtiğini görebileceksiniz.