Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü'nün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Bölge genelinin parçalı bulutlu; Adana'nın kuzey kesimleri (Aladağ, Kozan, Feke, Saimbeyli, Tufanbeyli), Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin öğle saatlerine kadar sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

HAVA SICAKLIĞI: Kıyı kesimlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor, iç kesimlerde ise 2 ila 6 derece düşmesi beklenmektedir.

RÜZGAR: Kuzey-kuzeybatı, ilk saatlerde Gaziantep ve Kilis çevrelerinde güney ve güneybatı yönlerden orta kuvvette zaman zaman kuvvetli, Mersin, Adana'nın kuzey kesimleri ile Kahramanmaraş'ın kuzeyinde yer yer fırtına şeklinde (50 ila 80 km/saat )esmesi bekleniyor.

UYARILAR:

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI: Yapılan son değerlendirmelere göre; Mersin'de rüzgarın kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve fırtına (50 ila 70 km/saat yer yer kısa süreli 80-90 km/saat ) şeklinde esmesi bekleniyor. Kuvvetli rüzgar ve fırtınanın bugün (Cuma), akşam saatlerinde Mersin'de etkisini kaybetmesi bekleniyor. Kuvvetli rüzgar ve fırtınanın oluşturabileceği çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.