Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü'nün internet sitesinde yer alan verilere göre, Kahramanmaraş ve bölge genelinin, çok bulutlu, kuvvetli yağmur ve sağanak yağışlı; Adana, Mersin'in doğusu, Osmaniye, Hatay, Gaziantep, Kilis, Kahramanmaraş çevrelerinde yağışların kuvvetli yer yer çok kuvvetli olması beklenmektedir. Yağışların; yağmur ve sağanak, kıyı kesimlerde yer yer gökgürültülü sağanak, yüksek kesimlerde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması tahmin edilmektedir. 

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik beklenmiyor. 

RÜZGAR: Rüzgarın güney ve güneybatı zamanla kuzey ve kuzeydoğu yönlerden orta kuvvette, yer yer kuvvetli olarak esmesi beklenmektedir.

UYARILAR:
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI : Yağışların, Mersin'in doğusu kesimleri, Adana, Hatay, Kilis, Gaziantep, Osmaniye ve Kahramanmaraş’ta kuvvetli yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması beklenmektedir. Yağışın kıyı kesimlerde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış, Adana yüksek kesimleri (Saimbeyli, Tufanbeyli) ile Kahramanmaraş kuzey ilçelerinde (Afşin, Elbistan, Göksun, Nurhak, Çağlayancerit) ise kuvvetli kar yağışı şeklinde olması beklendiğinden meydana gelmesi muhtemel ani sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.