Kahramanmaraşlı vatandaş Mustafa Kalaylı ise Kanal Maraş mikrofonlarına şunları söyledi; 

"Benim başkanım, Kahramanmaraş Belediye Başkanı olarak bu adam geldi. Hepimizde bir iş yapacak diye sevindik. Yalnız bu adam yapılan işleri geri Ankara'ya gönderiyor. Ben Ankara'dan 2 aydan beri uğraşıyorum, bir şey anlayamıyorum. Bu yoksa 'Maraş'a Bela' olarak mı geldi? yoksa 'Belediye Başkanı' olarak mı geldi? Ben bunu açıklamak istiyorum'' dedi.

AK PARTİ İL BAŞKANLIĞI KİRAMI VERMİYOR

Sözlerine devam eden Kalaylı şunları söyledi: ''Bu süreç 6-7 yıl oldu ve öğrendik ki Tekke Mahallesi ile beraber kentsel dönüşüme gittiğini söylediler. Benim yerim AK Parti'nin hemen yanında yani cepheye bakıyor. Ben onları oradan çıkartamadım. AK Parti İl Başkanına dedim ki, Yalnız size verdiysem bana kira ver dedim yok dediler.'' 

KAHRAMANMARAŞA İŞLERİ YAPMAYA DEĞİL BOZMAYA GELMİŞ

Mustafa Kalaylı arsasına inşaat yapamadığını söyleyerek, ''AK Parti İl Binasındaki park yeri benim, ben oraya inşaat yapacaktım. 454 metrekare 2 tane parselim var. Ben burayı inşaat yapacaktım, kentsel dönüşüme girdi dediler. Ne inşaat yapabiliyorum ne de satabiliyorum. Yaklaşık 1,5 yıl önce ise Ankara'dan evrak geldi ve onaylandı. Bana 'satar mısın ve yapar mısın' dediler. Ne yazık ki, 2 ay önce ruhsata başvurdum. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ise Tekke'nin bütün evraklarıyla beraber geri Ankara'ya gönderdi ve benim elim kolum bağlandı. Kahramanmaraşlı vatandaşlar kentsel dönüşümü uzun yıllar bekledi. Ama mevcut başkan yapılacak tüm işleri tekrardan ilgili bakanlığa gönderiyor. Bu adam Kahramanmaraş'a işleri yapmaya değilde, işleri bozmaya gelmiş."

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinden Mustafa Kalaylı isimli vatandaşın şikayetleri ile ilgili ne gibi bir açıklama yapacağı kamuoyunca merakla bekleniyor.