Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesi'nde eğitim gören lise öğrencisi Cuma Taş, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nce (ÖSYM) yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) eşit ağırlık puan türünde 500 puan alarak Türkiye birinciliğini elde ederek kentin gururu oldu.

557,60 PUAN ALDI
Taş, yerleştirme puanı ve başarı sıralamasında da eşit ağırlık alanında 557,60 puan alıp Türkiye birincisi olmayı başardı.

DÜZENLİ ÇALIŞMAYLA GELEN BAŞARI
Ölçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın sonuçlarını açıkladı. Ülke genelinde milyonlarca üniversite adayının merakla beklediği sınav sonuçlarına göre Elbistanlı öğrenci Cuma Taş, Türkiye birincisi oldu. 2015 yılında yapılan ve o dönemdeki adıyla TEOG olan ortaöğretime geçiş sınavında da Türkiye birincisi olarak Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’ni kazanan Cuma Taş, 4 yıl sonra YKS’de elde ettiği bu büyük başarı ile ailesinin ve ilçemizin göğsünü kabarttı. Taş, TYT testinde Türkçe sorularının sadece 2’sini yanlış cevapladı. Sosyal bilimler testindeki 20 soruyu da doğru cevaplayan Taş, temel matematik ile fen bilimleri alanlarından da sadece 1’er soruyu yanlış yaptı. AYT testlerinde de aynı başarıyı yakalan Taş, Türk dili ve edebiyatı, tarih, coğrafya ve matematik sorularının tamamını doğru olarak cevapladı. Taş’ın bu büyük başarısı, kendisine eşit ağırlık alanında 500 tam puan getirdi. Sözelde Türkiye 184.’sü olan Taş, TYT’de de Türkiye 145.’liğini kazandı. Yerleştirme puanı eşit ağırlıkta 557,60 olan başarılı öğrenci, sözelde Türkiye 94.’sü ve Y-TYT’de de Türkiye 112’si oldu.

"OĞLUMLA GURUR DUYUYORUM"
YKS’de Türkiye birincisi olan oğlu ile gurur duyduğunu ifade eden hal esnaflarından Gürcan Taş, “Oğlum, göğsümüzü kabarttı. Bu başarısından dolayı kendisini kutluyorum. Ona her zaman destek olmaya çalıştık. Öğretmenlerine teşekkür ediyorum. Uluslararası ilişkiler ya da hukuk okumak istiyor. Tercih kendisinin. Ailesi olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da alacağı kararların yanında olacağız” ifadelerini kullandı.