Devlete ait şeker fabrikaları bahar aylarında çıkılan bir dizi ihaleyle özel sektöre satılmıştı. Hasat edilen pancarlar çürümeye terk edildi.

Milli Gazete’den Saadettin İnan’ın haberine göre, Elbistan Şeker Fabrikası, özelleştirilmeden önce çiftçinin mağdur olmaması için Afşin, Göksun ve Tufanbeyli bölgelerinde pancar siloları kuruyordu. Fabrikanın günlük işleme kapasitesinin üstünde gelen pancarlar bu silolara alınıyordu. Bu silolar sayesinde çiftçi pancarını kar yağmadan fabrikaya teslim etmiş oluyordu. Fabrikaları alan şirketler, maliyetten kaçmak için siloları kapatınca, çiftçi pancarını zamanında fabrikalara teslim edemiyor. Kasım ayının ortasına gelinmesine rağmen hasat edilen pancarlar tarlada karın altında çürümeye terk edildi.

‘Bugüne kadar AKP’ye oy veriyordum’
Kahramanmaraş’ı Afşin ilçesine bağlı Yazıbelen köyündeki pancar üreticisi İsmet Özdemir, hükümete tepki göstererek “Bugüne kadar AKP’ye düzenli bir şekilde oy verdim ancak bundan sonra kesinlikle oy vermeyeceğim. Bunlarda ne insanlık ne hayâ var” dedi. 
Özelleştirilen şeker fabrikasından alacaklı üretici ve nakliyeciler eylemde. Özelleştirmeyi durduramadı ama bunu başardı: Şeker İş başkanına milyonluk araç...

İnşaat sektörü talipti: Şeker fabrikalarının arsaları da satışa çıkarıldı. ‘İş güvencesi’ verilmişti: Erzurum’da özelleşen şeker fabrikasında işçiler atıldı. İki şeker fabrikasının daha satışı onaylandı. Erzurum ve Erzincan şeker fabrikalarının ihalesi: En yüksek teklif Albayrak’tan. Özelleştirme kesinleşti: Beş şeker fabrikası 2 milyar liraya satıldı.
İki şeker fabrikası 380 milyon liraya satıldı, bir ihale iptal. Sayı dokuza çıktı: Bir günde üç şeker fabrikası satıldı. Sayı altıya yükseldi: Ilgın’daki şeker fabrikası 637 milyon liraya satıldı.
Turhal’daki şeker fabrikası 569 milyon liraya satıldı. İhalede teklif veren olmadı: Erzurum Şeker Fabrikası ‘elde kaldı’. Çorum ve Yozgat şeker fabrikaları toplamda 798 milyon liraya satıldı.
Kılıçdaroğlu’ndan ‘Şeker Mitingi’nde Erdoğan’a: Feriştahın gelse kapattıramaz. Kırşehir ve Bor’daki şeker fabrikaları toplamda 666 milyon liraya özelleştirildi.