Kahramanmaraş'ın kurtuluşunun sembol isimlerinden Sütçü İmam, dualarla anıldı. 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından, kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Uzunoluk Caddesi'nde Sütçü İmam olayı canlandırıldı. 

Tiyatro ekibi, Fransız askerlerinin hamamdan çıkan kadınlara sarkıntılık etmesi üzerine Sütçü İmam'ın silahını çıkartıp ateş etmesine kadar geçen süreci canlandırdı. Olayın canlandırılması esnasında duygusal anlar yaşandı.

Sütçü İmam'ın torunu Yaşar Türkkorur: "Çocukluğumdan bu yana her yıl 12 Şubat coşkusunu defalarca olmasına rağmen yine yaşıyoruz. Ben yaklaşık 50 yıldan bu yana Ankara'dayım ama her 12 Şubat'ta mutlaka Kahramanmaraş'a bu coşkuyu yaşamak için gelirim, ama bu süt olayını 12 Şubatın sabahı geldiğim için yaşamamıştım. Gerçekten bugün aynısını canlandırılması ve dedemizin kazanından süt savurmamız bize çok büyük mutluluk verdi. Kahraman demek, bir olayı çok kişi seyreder ama bir kişi olaya müdahale eder kahraman olur örnek veriyorum birisi köprüden suya atlasa herkes şu devirde onun fotoğrafını çekmek için gayret eder ama bir genç çıkar atlar ve oradaki suya atlayan kişiyi kurtarır o kahraman olur. Şimdi burada da kahvede bir sürü genç insan olmasına rağmen onların herhangi bir silahı yok, bi de müdahale ederken ne yapacaklarını bilmiyorlar çünkü işgal görmemiş Maraş, işgalin ne olduğunu bilmiyor. İngilizler burada 8 ay kalmışlar ama herhangi bir olaya katılmamışlar sadece kışlada yatmış, kalkmışlar Maraş'ında işine gelmiş tabi 700-800 kişilik bir askeri birliği buradan besliyor, satış yapıyor, ticaret yapıyor ama Fransızlar geldikten sonra çeşitli zulümler yapmışlar, burada o kadar insan varken bir kişi bu işe müdahale etmiş o da rahmetli dedemiz Sütçü İmam ve kahraman olmuş belki bu kahramanlığı o kahvenin içindeki bir kişi'de yapabilirdi. Kahramanlık Allahın nasibi bizde ecdadımız olarak onlara layık olmaya çalışıyoruz iyi insan, ülkesini seven, memleketini seven, hemşerini seven, insan olarak her yıl 12 Şubatta bu coşkuyu yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.