AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, "Biz elinde silah bu milletin bekasını tehdit edenlerle mücadele ederken birileri eğer 'siyaset' adı altında terör seviciliği yapıyorsa, terör övücülüğü yapıyorsa bu aziz milletin kabul edebileceği bir şey değildir." dedi.

Ünal, Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Valilik Meydanı'nda düzenlenen törende, 12 Şubat 1920'de, kentin işgalden kurtarılması için büyük bir mücadele verildiğini söyledi.

Türkiye'nin bugün içinden geçtiği bu kritik zamanda 12 Şubat ruhuna ihtiyaç olduğunu vurgulayan Ünal, milletin birlik ve beraberlik söz konusu olduğunda tek yumruk ve tek bilek olacağına işaret etti.

Her zaman sulhtan ve selametten yana olduklarını ifade eden Ünal, şunları kaydetti:

"Biz kimsenin toprağına göz dikmeyiz ama birileri bize saldırır, bizim toprağımıza göz diker, birliğimize ve beraberliğimize halel getirmeye kalkışırsa vallahi can alır can veririz. Gözümüz hiçbir şeyi görmez. 80 milyon bir olur Allah'ın izniyle bu işlerin üstesinden geliriz. Biz elinde silah bu milletin bekasını tehdit edenlerle mücadele ederken birileri eğer 'siyaset' adı altında terör seviciliği yapıyorsa, terör övücülüğü yapıyorsa bu aziz milletin kabul edebileceği bir şey değildir."

İSTİKLAL MADALYASI'NI BAYRAĞA TAKTI
Törende daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Türk bayrağını üç kez öpüp başına koyduktan sonra kırmızı şeritli İstiklal Madalyası'nı bayrağa taktı.

Vali Vahdettin Özkan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ile Garnizon Komutanı Albay Adnan Köşker, bindikleri araçla tören alanında gezerek vatandaşların bayramını kutladı. 

Konuşmaların ardından temsili kurtuluş günü canlandırıldı.

Dulkadiroğlu Belediyesince temin edilen Türk bayrakları, Kurtuluş Savaşı sırasındaki çetelerin kıyafetini giyen AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Uğur Dilipak ve Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay tarafından vatandaşlara dağıtıldı. 

Törene katılan Şehit Ömer Halisdemir'in ağabeyi Doğan Halisdemir'e vatandaşlar ilgi gösterdi.