Bir dizi açılış ve partisinin 7. Olağan İl Kongresi’ne katılmak için Kahramanmaraş’a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önemli mesajlar verdi.  “Ülke ve millet olarak en az 100 yıl önceki kadar kritik bir dönemeçten geçiyoruz” diyen Erdoğan: “1 asır önceki gibi bizi adeta yok etmek, boğmak istedikleri Anadolu topraklarından yeni bir şahlanışla bölge ve dünyamıza barış, huzur, adalet getirecek bir mücadelenin içindeyiz” ifadelerini kullandı. 

KAHRAMANMARAŞ’A YATIRIMLAR 

Erdoğan şöyle konuştu: “Kahramanmaraş'a son 18 yılda eski parayla 35.5 katrilyon tutarında yatırım yaptık. Bu yatırımlarla eğitimde 6 bin 146 yeni derslik inşa ettik. İkinci devlet üniversitesi olan Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi'ni kurduk. 4 bin 465 yatak kapasiteli yurtları yaptık. Kahramanmaraş için 4 millet bahçesi projemiz bulunuyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza toplam 5 katrilyon yeni rakamla 5 milyar lira tutarında kaynak aktararak destek yaptık. Sağlıkta 14'ü hastane toplamda bin 165 yataklı sağlık tesisi kazandırdık.

TOKİ İLE KAHRAMANMARAŞ’A KONUT YAPTIK

TOKİ vasıtasıyla 4 bin 119 konut projesini hayata geçirdik. Şehrimiz için bugün büyük önem taşıyan ulaşım projesinin resmi açılışını yapacağız. Peyder pey trafiğe açılan 64 kilometrelik yolun bugün açılışını gerçekleştiriyoruz. Güzergahı üzerinde 11 adet tünel, 2 adet viyadük, 3 adet köprü, 6 adet köprülü kavşak bulunan bu yolun ülkemize şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.

TÜRKİYE BÜYÜDÜKÇE GELİŞTİKÇE KARŞILAŞTIĞI SALDIRILAR DA ARTIYOR

Kavşak görevi ifa eden bu güzergah ekonomimiz için de büyük öneme sahiptir. Tünellere ve yola Kahramanmaraş'a yakışır isimler verdik. İnşallah bunları açılış töreninde açıklayacağım. İnşası süren Göksun-Kayseri hududunu Göksun-Elbistan yolunu Kahramanmaraş-Nurdağ yolunu ve Narlı, Pazarcık, Elazığ yolunu seneye tamamlıyoruz. Elbistan-Malatya hududu yolunu da yaparak doğu-batı aksını tamamlamış olacağız. Kahramanmaraş'taki demiryollarını tamamen yeniledik veya iyileştirdik. Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Tren hattı ile Kahramanmaraş'ı hızlı tren ile buluşturacak hattın etüd projesinde sona yaklaşıldı. Şehrimize 5 baraj ve 4 gölet kazandırdık. 16 baraj ve 2 göletin inşaat çalışmaları devam ediyor.
Kahramanmaraş'ın içme suyu sorununu elhamdülillah çözdük. Kahramanmaraş merkeze ve 9 ilçemize doğal gaz arzı sağladık. İnşallah önümüzdeki dönem Kahramanmaraş'ı çok daha büyük hizmetlerle buluşturacağız. 

TEŞKİLATI YENİLEDİK

Son 2 yılda teşkilatlarımızın yaklaşık 3'te 2'sini yeni isimlerle güçlendirirken, ahdevefayı da elden bırakmadık. Kaderin üstündeki kadere olan imanımızla, sağımıza solumuza bakmadan davamıza sahip çıkıyoruz. Davamızı zafere ulaştırmak için gece gündüz çalışıyoruz. En son 12 Şubat'ta sizlerle birlikteydik. Türkiye'yi 2023 hedeflerine ulaştırmada olduğu gibi, 2053 vizyonunda da Kahramanmaraş'ı en önde görmek istiyorum.  Ülke ve millet olarak en az 100 yıl önceki kadar kritik bir dönemeçten geçiyoruz. 1 asır önceki gibi bizi adeta yok etmek, boğmak istedikleri Anadolu topraklarından yeni bir şahlanışla bölge ve dünyamıza barış, huzur, adalet getirecek bir mücadelenin içindeyiz.

MİLLET BİZE TARİHİ SORUMLULUK VERDİ

Milletimiz bu tarihi sürecin sorumluluğunu son 18 yıldır olduğu gibi yine AK Parti'ye vermiştir. Üye sayımızın 11 milyon 200 bini bulması bunun en büyük ispatıdır. Gençlik kolları üye sayımızın 1 milyon 240 bine yaklaşması bu mücadeleye gençlerimizin de sahip çıktığının ispatıdır. Hedefimiz 2023'e kadar her yıl 1 milyon yeni üye ile kervanı menziline ulaştırmaktır. Büyük ve güçlü Türkiye mücadelesinin lokomotifliğini, AK Parti'nin Genel Başkanı'ndan mahalle temsilcisine kadar tüm kadroları yapıyor. Sıfatı, ismi, cismi ne olursa olsun kimsenin kendi şahsi hesaplarını, hedeflerini, heveslerini bu ulvi davanın önüne koymasına tahammülümüz olamaz. Değişim gerçeğinden kopmadan ama 19 yıldır partimize hizmet etmiş, davamıza bağlılığını koruyan herkesi de kucaklayarak yolumuza devam edeceğiz. Son 2 yılda teşkilatlarımızın yaklaşık 3'te 2'sini yeni isimlerle güçlendirirken, ahdevefayı da elden bırakmadık. Kaderin üstündeki kadere olan imanımızla, sağımıza solumuza bakmadan davamıza sahip çıkıyoruz. Davamızı zafere ulaştırmak için gece gündüz çalışıyoruz. Kuruyan dallar budandıkça çok gür bir şekilde hedeflerimize ilerlemeyi sürdürüyoruz.

KİM MİLLETLE BAĞINI KESERSE PARTİSİYLE DE İRTİBATINI KOPARTIYOR DEMEKTİR

 Davamızı kör dünyanın göbeğine, kuşların göz bebeğine, yola, ağaca, yağan kara, yağmur yüklü bulutlara, bebeklerin avucuna, kara taşa, kor ateşe yazacağımız güne kadar bize durmak duraksamak haramdır. Milletin partisinin yöneticileri milletin içinde olma mecburiyetindedir. Her kim milletle bağını keserse partisiyle de irtibatını kopartıyor demektir. Kahramanmaraş'a son 18 yılda eski parayla 35.5 katrilyon tutarında yatırım yaptık.

MUHALEFETE SERT SÖZLER

Rahmetli Menderes ve Özal'ın kalkınma atılımları siyasi iktidarsızlıklar, darbeler ve vesayet eliyle hep kadük bırakılmıştır. Bu ağır baskı ve geri kalmışlık döneminin faturası hep milletimize çıkarılmıştır. Ülkemizle benzer şartlarda yola çıkan pek çok devlet hızla özgürleşir ve zenginleşirken biz enerjimizi ve vaktimizi iç mücadelelerle heba ettik. AK Parti olarak işte biz böyle bir Türkiye devraldık. Elbette bugünlere gelmemiz kolay olmadı.
Türkiye büyüdükçe ve güçlendikçe maruz kaldığı saldırılar artıyor. Önümüze çıkardığı engelleri tuzakları hatırlayın. Provokasyonları, ortaya atılan iftiraları, o Taksim Gezi hareketlerini hatırlayın. Çukurcularını, çukur harekatlarını hatırlayın. Terörle verdiğimiz mücadeleleri hatırlayın. Camilerimizi nasıl yaktıklarını hatırlayın. Tüm bunlar olurken hamdolsun dik durduk ve terörle teröristlerle bambaşka bir mücadele verdik. Gabar'da, Cudi'de, Tendürek'te bu mücadeleyi verdik. Askerimizle, jandarmamızla, polisimizle el ele bu mücadeleyi verdik. Sonunda hamdolsun kazandık.

 Türk milletini, tarihi ve değerleriyle aşağılamaya ve öyle göstermeye çalışanlara asla izin vermedik. Medeniyetimizi ve coğrafyamızı sömürüyle, kanla, gözyaşıyla boğmaya çalışanların yüzlerine gerçekleri haykırmaktan herhal ve şart altından, dostlarımızın yanında yer almaktan çekinmedik. Suriye'de, Libya'da biz var olduk. Şimdi de Azerbaycan'da biz var olduk ve biz varız. Bu sabah İlham Aliyev kardeşimle görüştük. Şuandaki gelişmeleri bizzat kendisinden dinledim. Ve olumlu gelişmeleri kendisinden dinleyince de ayrıca mutlu oldum. Zafere inşallah yaklaşıyoruz. Rabbim yar ve yardımcıları olsun”