Kahramanmaraş biberinin tescillenmesinin ardından Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin,''biber bizim'' diyerek yeni bir polemiğin fitilini ateşlemişti. Bu durum karşısında Kahramanmaraş ve Gaziantepli vatandaşları da karşı karşıya getirdi.

Gaziantep Valiliği koordinasyonunda, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep’i Geliştirme Vakfı’nın (GAGEV) işbirliğinde, Dünya’nın en önemli gastronomi merkezlerinden biri olma hedefiyle düzenlenen Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali (GastroANTEP)’nin ikincisi bitti ama yankıları hala sürüyor.

GAZİANTEP MEDYASINDAN GARİP SAVUNMA
Dondurmasıyla ünlü Kahramanmaraş'ın simgesi haline gelen coğrafi işaret belgeli "Maraş biberi"ne sahip çıkmaya çalışan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i Kahramanmaraşlı vatandaşların tepkisine yol açmıştı.

Gaziantep Medyası bu durum karşısında kendi haber sitelerinde çıkan yorumları 'kıskançlık' olarak nitelendirdi. 

'KAHRAMANMARAŞ MEDYASI BİBERİMİZE SAHİP ÇIKIYOR'
Tescilli Maraş biberini 'kıskançlık' olarak yorumlayan haber342 isimli haber sitesi biberin Gaziantep olduğunu iddia etti.

SORULAN SORU ŞU ŞEKİLDE:
Kafaları karıştıran Şanlıurfa ve Kahramanmaraş medyasının Gaziantep biberine sahip çıkma çabaları “Bu biber Gaziantep’in değilse kimin?” sorusunu akıllara getirdi.