Vali Özkan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde; kahraman milletimizin olağanüstü gayret ve fedakârlığı ile kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin, 96. yıl dönümünü; büyük bir coşku, mutluluk ve gurur içerisinde kutluyoruz.

Millet egemenliğine dayalı olan Cumhuriyetimiz, bu coğrafyada; milletimizin varoluş mücadelesinin en anlamlı eseri, bağımsızlığına sahip çıkma kararlılığının da en güçlü ifadesidir.

Cumhuriyetimiz, getirdiği yenilikler ile bilime, akılcılığa ve özgür düşünceye dayalı modern Türkiye’nin mayasını oluşturmuştur. Cumhuriyetle birlikte ekonomik, sosyal ve siyasal yaşantımız büyük bir dinamizm kazanmıştır.

Gücünü milletimizin ortak iradesinden alan Cumhuriyetimiz, geçmişte olduğu gibi gelecekte de küresel destekli terör örgütlerinin saldırıları karşısında sarsılmayacak, bu karanlık güçlere karşı Cumhuriyetimizin kazandırdığı değer, inanç ve kararlılıkla yürümeye devam edecektir.

Farklı dil, inanç ve kültürleri bir arada yaşatan medeniyetin en büyük mirasçıları olarak, devraldığımız bu değerli mirası aynı yüksek ruh ve şuurla her geçen gün daha da güçlendirerek; ülkemizi, emin adımlarla daha güzel bir geleceğe taşımaya kararlıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, şehit ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, Cumhuriyetimizin 96. yıldönümünü kutluyorum."