Memurların yaz dönemi kıyafeti, 15 Mayıs- 15 Ekim tarihleri arasında uygulanmaktadır. Bu husus ilgili yönetmelikte belirtilmiştir. Ancak ilgili yönetmeliğe göre yaz döneminde kılık ve kıyafetin nasıl olacağına dair belirleme, merkez teşkilatında Bakanlıklar, illerde Valilerce karara bağlanmaktadır. Ancak bir kısım kurumlar yaz dönemine ilişkin bir belirleme yapmamakta veya makam odalarına giriş ve çıkışlarda takım elbise zorunluğu getirmekteydi. Başbakanlık tarafından yayımlanan genelge ile 15 Mayıs- 15 Ekim tarihleri arasında ceket giyme ve kravat takma zorunluluğu kaldırılmıştır. İşte detaylar...

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personeller, bugün itibariyle (15 Mayıs 2019) yeni kıyafet yönetmeliğine geçiyor. 

Yaz kıyafeti uygulaması, 15 Ekim 2019 tarihi kadar devam edecek.

1- CEKET VE KRAVAT ZORUNLULUĞU KALKTI

15 Haziran - 15 Ekim tarihleri arasında makam odalarına giriş ve çıkışlar dahil olmak üzere ceket giyme ve kravat takma zorunluluğu kaldırıldı.

2- KİLİMALAR 22-24 DERECEYE AYARLANACAK

Önemli miktarlarda elektrik tüketimine neden olan klimaların 22-24 dereceye ayaralanacak.

KAHRAMANMARAŞ VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

''İlimizin iklim şartları ve çalışma ortamları da dikkate alınarak, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmeliğin 11 inci Maddesi gereği, 15 Mayıs 2019 - 15 Ekim 2019 tarihleri arasında yazlık kıyafet uygulamasına geçilecektir. Birim amirleri, memurlarının kıyafetlerini Yönetmelik hükümlerine uygun olup olmadığını denetlemekten sorumludur" denildi.