1 Temmuz'dan bu yana koronavirüsle mücadelesine hız kesmeden devam eden Türkiye, kademeli normalleşme sürecinin üçüncü aşamasına geçti.

Bu durumda harita önümüzdeki birkaç gün için referans olarak kullanılacak ve her ilin vakaları ve bulaşma oranları baz alınarak bir standardizasyon adımında güncellendi.

VAKA SAYISI DÜŞTÜ

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre Kahramanmaraş'ta 26 Haziran - 2 Temmuz 2021 tarihleri arasında haftalık vaka sayısı 100 bin kişide 9,42'e kadar düştü.

Bu rakam geçtiğimiz hafta ise 100 bin kişide 15.55 olarak kaydedilmişti.

BAKAN KOCA: SALGININ SONU AŞI İLE GELİYOR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada haftalık vaka sayılarıyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

İllerimizde 100.000 nüfusa karşılık gelen bir haftalık toplam vaka sayısını gösteren insidans haritasının güncel halini ekte görebilirsiniz. Salgının sonu aşı ile geliyor. Yarına bugünden daha güvenli bakabilmek için aşınızı olun.

VAKA SAYISI EN ÇOK AZALAN İLLER BELLİ OLDU

Bakan Koca en çok azalan illeri açıkladı. Açıklamasında "Son bir haftada vaka sayısı en çok azalan illerimiz; Gümüşhane, Eskişehir, Artvin, Denizli ve Bartın. Salgının sonu aşı ile geliyor. Yarına bugünden daha güvenli bakabilmek için aşınızı olun." dedi.